Nyheter

Tävlingsledare Gustafson: Nerverna börjar släppa

Nyheter Under helgen arrangeras Jägar-SM i bygden som är ett samarrangemang av Skillingaryds- och Hooks jaktvårdsföreningar. Under fredagseftermiddagen åkte vi till Hok och träffade tävlingsledare Johan Gustafson…. 

50 funktionärer finns på plats under dagarna när Jägar-SM arrangeras på den fina skytteanläggningen strax söder om Hok. Hur är det med tävlingsnerverna, Johan?

– Jo, nu börjar det släppa nu när vi har kommit i gång. Under förmiddagen har vi haft träning här och under eftermiddagen är det älg och trap som ska genomföras av gruppen dam, junior, oldboys, veteran och superveteraner, berättar Johan som just precis ser sin far och son komma till skyttebanan efter att ha genomfört förmiddagens pass i Skillingaryd, ”det verkar ha gått riktigt bra för dem”, konstaterar Johan som har stora resultatskärmen intill sig. 

Vad händer här i Hok under helgen?
– När det gäller älg så har vi en bana här där det 80 meter till löpande älgen. Papptavlan syns i 4,3 sekunder och skotten görs med digital markering. Juryn besiktigade allt i går, så det ska vara klart för start. Protokoll förs och resultatet förs in i systemet. 

– Trap är lerduveskjutning. Det heter egentligen Jägar trap. Det görs lite längre bort här, berättar Johan och tar med oss lite söderut genom skogen. ”Här har vi fyra funktionärer, en sidodomare, en huvuddomare, en tryckare och en som för protokollet. Man hojtar till när man är redo och då skjuts en lerduva ut från en maskin, man kan skjuta flera skott innan lerduvan hamnar på marken. Bommar man får man såklart inga poäng”. 

– Vi har ett fantastiskt samarbete tillsammans med Skillingaryd. Det här känns riktigt bra och jag tror att de tävlande är nöjda med vad vi arrangerar, berättar Johan som fortsätter att ”kulgrenar är rådjur och älg, hagelgrenar innefattar trap och sporting”. 

Ett stort prisbord som lokala entreprenörer har skänkt har packats upp i tältet inför fredagskvällens prisutdelning, där det är förutom totalsegrare, 1, 2 och 3:an, även grensegrar, kulgrenar och bästa resultat på hagel. 

– Vi har ett enormt stöd av våra sponsorer. Helt ofattbart. Jättekul, menar tävlingsledaren Johan Gustafson. 

Under dagens tävlingar kan skyttarna få ihop max 400 poäng, 100 poäng per gren. Under lördag och söndag är det 800 poäng då samtliga grenar görs två gånger. 

Claes Werninger, från arrangörsklubben, är strax på väg in och ska ”ta sig an älgen”. 

– Det är väl det jag är bäst på, tror jag. Jag är inte nervös. Eftersom jag har den åldern jag har, får jag vara med i dag, oldboysklassen. I morgon och lördag är det öppna klassen, som jag har kvalat in mig till. Det blir spännande, säger Claes Werninger. 

Johan Gustafson far Mats Gustafson tävlade i veteranklassen och sonen Titus Gustafson är 16 år och har under fredagen tävlat i juniorklassen i sitt första SM. Farfar Mats berättar: 

– Det gick rätt bra på sportingen i Skillingaryd. Eftersom Titus bara är 16 år är jag med som stöd och chaufför, men tänkte att jag kan väl tävla jag också när jag ändå är här, berättar farfar Mats. 

Johan från Bondstorp är huvudansvarig för Jägar-SM och tävlingsledare för grenarna som arrangeras vid Hoks skyttebana under helgen

Taggar

Dela


1 reaktion på Tävlingsledare Gustafson: Nerverna börjar släppa

Johan är en driven företagsledare och inte minst ankaret i Hookortens Jaktvårdsförening just nu! Skicket på klubben har aldrig varit bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *