Nyheter

Tekniktungt frukostmöte

Nyheter Fredagmorgonens frukostmöte på Ekets Uppåkra inleddes tekniktungt av företagsledningen som trycker på att kunskapen sitter hos medarbetarna.

Ulrika Ragnarsson Friman och Mikael Carlsson inledde frukostmötet  [1/3]

Marknad- och försäljningschefen Mikael berättar om företaget  [2/3]

HR-chef Ulrika Ragnarsson Friman  [3/3]

Ulrika Ragnarsson Friman, HR-chef, och Mikael Carlsson, marknads- och försäljningschef är båda rätt så nya i sina roller på Ekets Uppåkra och den tekniktunga duon inledde fredagsmorgonens frukostmöte…

– Vi är totalt 400 anställda varav 250 här i Skillingaryd. Ekets Uppåkra består av en produktionsenhet i Skillingaryd och en i skånska Eket som ligger 1,5 timma ner söderöver på E4:an. Vår kundkrets finns inom automotivebranchen bland annat. Vi har långa relationer med våra kunder. Vi vill växa inom fler segmentsområden för att balansera vår kundportfölj, säger Mikael Carlsson.

– Ekets Uppåkra omsätter runt 600 miljoner tillsammans och vår höga beläggning de senaste åren har minst sagt gjort att det varit utmanade. Ekets kundstruktur ser lite annorlunda ut och har kunder inom hydraulikbranschen bland annat. Vi är stolta över våra kunder. Vi firade 70 år förra året och en del kunder finns kvar sedan starten. Vi är en stark leverantör. Vår specialité är skärande berarbetning och montering efterfrågas mer och mer, fortsätter Mikael att berätta.

– Vi är unika i vår bredd och storlek. Renhet är en viktig kvalitetsfaktor, vilket gör oss konkurrenskraftiga. Vi säger själva att vi är tekniktunga och har många tekniker som jobbar hos oss. Vi har 170 maskiner, men kunskapen finns hos människorna. Våra kunder ställer höga kvalitetskrav och vi jobbar bland annat med Lean. Vi  är ett av norra Europas mest kvalificierade företag inom skärande bearbetning, avslutar Mikael inför fredagsmorgonens frukostmötesdeltagare.

– Våra kompetenser är viktiga och vi behöver jobba med flera vägar att hitta dem. När jag började i bolaget i höstas hade vi behov av att hitta ett stort antal CNC-operatörer bara här i Skillingaryd, berättar Ulrika Ragnarsson Friman, HR-chef på Ekets Uppåkra.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *