Nyheter

Tekniska utbytesstudenter på Fenix

Nyheter I måndags anlände 35 studenter och lärare till Fenix Kunskapscentrum. I dag presenterade de veckans arbete i aulan som handlade om just teknik.

Detta är ett Rasmusprojekt genom Europeiska Socialfonden där flera länder är representerade. Den här gången är det studenter från Tjeckien, Slovakien, Grekland, Bulgarien och Frankrike som besöker Fenix.

– Syftet med det här handlar om att umgås över landsgränserna och att man ska ha utbyte kring teknik. Uppgifterna som studenterna fått var att göra en pedagogisk instruktionsfilm om något valfritt tekniskt område som de sedan har jobbat med under veckan. Dessa filmer har de presenterats här på Fenix under förmiddagen, berättar Mattias Lindqvist Toftgård som arbetar som verksamhetsledare på Fenix.

Presentationerna handlade om allt från Wifi, Arduino och drönare till bilmotorer, kärnreaktorer och artificiell intelligens.

– I måndags blev de välkomnande och fick tid att lära känna varandra och de hade egna filmer som de presenterade. Tisdagen fortsatte med arbete kring filmen de fått i uppgift att ta fram. I onsdags var de på Skilllingehus och träffade Johan Thorsell(Näringslivschefen som berättade om kommunens utveckling och expansion), de besökte också Kinnarps och fick en mycket uppskattad rundvandring där. Eftermiddagen spenderades på Upptech i Jönköping där eleverna hade svårt att slita sig ifrån. Torsdagen fortsatte eleverna med instruktionsfilmsarbetet och i dag fredag var det avslutning med presentationsredovisningar. Våra Fenixelever från teknikprogrammet har bidragit till en bra vecka för våra gäster, fortsätter Mattias.

– Fenix håller fanan högt när det gäller kvalité och bemötande, det framkom i utvärderingarna efteråt där lovorden haglade på oss. Vi har en lång tradition av utbyten på Fenix och en vana att ta emot internationella gäster. Nästa utbyte är i Frankrike och staden Dijon, avslutade Mattias.

  [1/6]

  [2/6]

  [3/6]

  [4/6]

  [5/6]

  [6/6]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *