Nyheter

Thomas är nya driftledaren

Nyheter Han hamnade där av en slump för sju år sedan. Nu tar Thomas Jakobsson över driftledaransvaret på reningsverket i Skillingaryd

I dag är det Uno Jonssons sista dag som driftledare på reningsverket i Skillingaryd och från och med imorgon tar Thomas Jakobsson över.

Thomas är 42 år, bor med sin sambo och två barn i Vaggeryd. Han hamnade på reningsverket av en slump för sju år sedan och har nu haft några års bredvidgång med tre stabila faddrar på driften i Skillingaryd.

– Jag gick verkstadsutbildning i Värnamo. Varit på olika industrier, bland annat som montör. Jag hamnade här genom Ingemar Karlsson. Han visste att jag var intresserad av jobbet inom vatten- och avlopp. När det blev en tjänst ledig tipsade han mig och tyckte jag skulle söka. Jag gjorde det och fick jobbet. Det var en ren slump, men vad bra det blev, säger Thomas.

– Uno, Ingemar och Sten-Sture har lärt mig allt. Vi får hoppas att jag klarar av mitt nya jobb, säger Thomas ödmjukt.

– Det ska bli oerhört intressant att utveckla driften och att man har mer ansvar mot både allmänheten och min arbetsgivare. Det stora jag har framför mig är bygget av nya vattenverket i Vaggeryd. Byggstarten planeras i höst, fortsätter Thomas.

– Jag trivs verkligen bra här och troligen blir det som med mina företrädare – jag är här till pensioneringen, avslutar Thomas med ett leende.

Thomas Jakobsson är nya driftledaren. Här har han lyckats få med sig fotografen upp på taket för att visa nya solcellerna.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *