Nyheter

Thomas Axelssons förslag fick avslag

Nyheter Utöver mötesprotokollet från KSAU – kommunstyrelsens arbetsutskott – så tog Thomas Axelsson (KD) upp två egna punkter men båda fick avslag.

Foto: Sara Mejving

Oppositionsrådet Thomas Axelsson (KD) ville under kommunstyrelsen senaste möte att kommunledningskontoret tar på sig ett uppdrag att ta reda på vad som kommer att hända med Movalla på både kort och lång sikt.

– Nu när det har varit så mycket kring Movalla så ville vi att kommunledningskontoret skulle titta på kostnaderna men vi fick avslag, säger Thomas Axelsson.

Gert Jonsson (M) förklarar att under mötet för två veckor sedan gavs det redovisning för kostnader och planering och att det ligger hos kultur- och fritidsnämnden hur de hanterar dessa frågor.

– Den gången de kommer till oss och säger att de inte orkar med så kommer vi blanda in kommunstyrelsen men tills dess så får saker och ting inte bli rörigare. Vi har redan en nämnd som hanterar sådana här frågor och det ska de fortsätta med, fortsätter Jonsson.

Ytterligare ett förslag från Thomas Axelsson fick avslag. Denna gången handlade det om att kommunstyrelsen skulle gå in och klargöra kring beslutet om hur multiarenan på Fenix ska användas, något som barn- och utbildningssnämnden har haft problem med under två år.

– Vi vill att det ska vara en renodlad kulturarena, menar Axelsson.

– Barn- och utbildningssnämnden är ju den största nämnden vi har. Det är lite förvånande att vi vill gå in och hjälpa till med tanke på alla de resurser de har, det gör ju inte att man går åt rätt håll. Jag tycker man ska hålla sig till de uppdrag man tar i fullmäktige, det blir ju bara krångligt annars om vi ska lägga oss i andra verksamheter, menar Kenth Williamsson, (S).

– Jag har försökt att hålla tillbaka det mesta som handlar om att blanda in kommunstyrelsen, det brukar finnas en förmåga att vilja hjälpa till, avslutar Gert Jonsson.

Text: Linn Törnberg

Taggar

Dela


1 reaktion på Thomas Axelssons förslag fick avslag

Om man läser på lite vad som händer i politik och nämnder så kan man se att för Movalla är det startat en utredning angående framtid, drift med mera.
Men man måste väl peta och lägga sig i

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *