Nyheter

Thomas debatterar budget

Nyheter Thomas Axelsson (KD) debatterar kommunens budget.

Thomas Axelsson (KD)

All heder åt dig Lennart Charlie och vänsterpartiet, som står upp för Era förslag.
Vi ser att Ni gjort samma bedömning av (S) budgetpost på fem miljoner som vi i femklövern. Låtsaspengar på fem miljoner i en budget är oseriöst. Vi delar Er uppfattning.

Kent Williamsson (S) skrev en artikel om budgetförslaget för en vecka sen, kryddad med politiska slagord. Partipropaganda av det här slaget, tycker jag inte hör hemma i en budgetdebatt.

Femklövern, har prioriterat tolv områden inom BUN och SOC, det vill säga mer pengar till en rad av satsningar.

(S) har rapporterat två avvikelser på femklöverns förslag inom BUN och SOC, men inte ett enda eget förslag förutom en generell post på mer pengar.

Fortfarande var/är S-förlag till budget oseriös i flera avseende. Låtsaspengar på fem miljoner i ej beslutade statsbidrag är häpnadsväckande som underlag för en budget. Likaså förslaget, om att skjuta till 6.8 miljoner till BUN, utan någon som helst idé om vad pengarna skall användas till. Pengar på fickan, är som en budgetpost förkastlig. Risken är att man då drar på sig spenderbyxorna, och förr eller senare råkar ut för ekonomiska kallduschar.

Femklövern har lagt en väl balanserad budget med satsningar på ett flertal områden med även med effektiviseringar. Det kommer alltid finnas behov att i kommunala, och för den delen även i statliga eller privata verksamheter att effektivisera, omorganisera eller avveckla delar som inte passar in verksamheten. Därigenom får man kostnadsbesparingar och kan därmed använda sina resurser på ett effektivare sätt.

Vi är glada att vi fått mandat för att genomföra denna budget.

Thomas Axelsson (KD)

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *