Nyheter

Thoma(S) har träffat personal från äldrevården

Nyheter Fler resurser i vården – om personalen får bestämma

Äldres hälsa löpte som en röd tråd genom de besök som riksdagsledamoten Thomas Strand genomförde i Vaggeryds kommun under vecka 21. Under tisdagen träffade han bland annat personal på Furugården och Sörgården, och det de ville skicka med var framförallt vikten av fler resurser.

Under vecka 21 fokuserar de socialdemokratiska riksdagsledamöterna från hela Sverige särskilt på unga och äldres hälsa. En anledning till detta är att de vill samla in proffsens synpunkter på hur verksamheten kan förbättras. Därför besökte riksdagsledamoten Thomas Strand Vaggeryds kommun där han bland annat träffade personal på kommunens äldreboende och aktivitetscentrum samt PRO.

– Det som personalen på både Sörgården och Furugården lyfte var framförallt behovet av fler vårdbiträden, undersköterskor och sjuksköterskor. Här har regeringen gjort satsningar för att öka antalet personal, men det behövs mer investeringar i välfärden. Personalen lyfte också vikten av att undersköterskor kan fortbilda sig inom olika specialistkompetenser, säger riksdagsledamoten Thomas Strand.

Under dagen träffade han också PRO som bland annat lyfte frågan om att förbättra äldrevården för de som bor utanför tätorterna.

– För min del är det viktigt att få möjligheten att komma ut och lyssna och få kunskap om olika verksamheter. Bilden jag fick är att stressen är markant inom äldrevården och att det efterlyses mer resurser från regeringens sida. Därför är det viktigt att vi fortsätter att investera i välfärden i stället för att sänka skatter.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *