Nyheter

Thomas startade eget – med knivslipning och grillvagn

Nyheter Thomas Sjöberg från Mölnarp utanför Skillingaryd gjorde slag i saken och startade egen firma med mat och knivslipning i fokus.

Sedan en tid tillbaka är Thomas Sjöberg egen företagare.

– Tankarna har funnits där länge. Men nu har jag gjort slag i saken och startat en enskild firma. Egentligen står jag på många ben och jag är inte främmande för några fler nya heller i och för sig, säger Thomas och nämner att många velat få hjälp med att få kniven vass…

– Eftersom jag är styckare så är det en del som undrar om jag kan hjälpa dem att slipa deras knivar. Nu kan man lämna in sina knivar till El-Agenten och hämta dessa nyslipade av mig veckan efter i butiken. När det blivit populärt med matprogram hemma så har många köpt på sig dyra knivar och det är synd att man inte ger knivarna vård. Man bör inte köra knivar i diskmaskinen utan man ska handdiska dem och torka av dem samt inte slänga dem bland alla andra knivar. Sedan någon gång ska man ge knivarna en grundslipning. Då får man upp nyskick på knivarna. Jag rättar även till skadade knivspetsar och jacken i kniven. När man köper en kniv är den oftast maskinslipad, men jag handslipar med sten. Jag slipar alla sorters knivar utan tandade brödknivar och porslinsknivar.

– Se till att ha nyslipat inför jakten, tipsar Thomas och kommenterar att ”det borde finnas underlag för min verksamhet här i kommunen” 

Ett annat projekt, eller ben i företaget, är hans egentillverkade grillvagn.

– Jag röker mycket lax i min grillvagn och säljer i gårdsbutiken i Linneryd. Grillvagnen har nu även blivit en catering och jag är ute på allt från firmafester, jaktlaget, födelsedagskalaset eller partyt där jag sätter ihop menyförslag tillsammans med kunden. Jag grillar/röker egentligen allt, säger Thomas och ler, allt från fisk, kött, fågel, vilt… från förrätten till efterrätten.

Det finns fler möjlighet att se grillvagnen och smaka av Thomas delikatesser…

– Jag kommer att finnas på höstmarknaden vid plantskolan i Fagerhult idag och Skillingaryds marknad om två veckor. Jag kommer synas där det händer. Min grillvagn är mobil så den är bara att koppla på bilen. Idag arrangeras många festligheter i naturen och då vill man också avnjuta måltiden i skog och mark.

När han inte jobbar med sin enskilda nystartade firma är Thomas heltid på ICA butiken i Gnosjö. Där har nytt kök byggts och Thomas, tillsammans med Sanna, kommer att vara ansvariga för chark, dagens lunch, catering och mackorna till förbutiken. ”Det klart att jag tar med grillvagnen till jobbet”, när vi undrar om det blir något grilldagstema utanför butiken.

 – Om fem år hoppas jag att jag byggt ytterligare en grillvagn som är likadan som den jag har idag, som både är smoker och grillvagn. Jag vill skapa, producera och utveckla maten. Jag blir ju inte yngre med åren men givetvis vore det kul att kunna leva på sin verksamhet framöver…

Hemmagjorda grillvagnen blev nyckeln till eget företag

Privatbild  [1/6]

Privatbild  [2/6]

Privatbild  [3/6]

Privatbild  [4/6]

Privatbild  [5/6]

Privatbild  [6/6]

Taggar

4 reaktioner på Thomas startade eget – med knivslipning och grillvagn

Lycka till med ditt nya företag och framtidsplaner.

Vi bokar in en beställning på knivslipnig.
Det blir nog den vassaste kniven i lådan.
Lägger även in en kontinuerlig beställning av bland annat in din goda rökta lax med mera.

Du kan du …det vet vi ju!

Jobba på – vi vet att du kan. Ditt koncept med grillat, rökta produkter, fester, catering, mobila grillvagn och knivslipning ser bra ut. Och allt går att utveckla ytterligare. Lycka till med dina förehavanden.
Kör så det ryker!
Mamma o pappa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *