Nyheter

Thore ny ordförande för SPF seniorerna

Nyheter Restriktionerna är hävda och då kunde SPF seniorerna i Vaggeryd träffas till ett omväxlande program vid senaste månadsmöte som också var årsmöte. Det blev ordförandeskifte i styrelsen, finstämd musikunderhållning av trubaduren Mats Bergman och information från bibliotekarie Mia Olausson om bibliotekets verksamhet i kommunen.

Mats Bergman duktig trubadur  [1/4]

Avgående och nyvalde ordförande Thore Ohlsson  [2/4]

Else-Britt Carlsson avtackar Britt-Marie  [3/4]

Mia Olausson från biblioteket  [4/4]

Årsmötet inleddes med att ordförande Britt Marie Oldin höll parentation över tre avlidna medlemmar under 2021. Därefter följde de sedvanliga årsmötesförhandlingarna.

I styrelsen avgick Britt Marie Oldin och ny ordförande blev Thore Ohlsson, som tidigare varit vice ordförande. Ny i styrelsen är Dick Glämskog från Bondstorp, som vid konstitueringen valdes till kassör. Lennart Andersson omvaldes som sekreterare och övriga i styrelsen är Jörgen Bergström, Anders Mattson, Else-Britt Carlsson, Christer Holmgren, Siw Färnskog och Mats-Eric Fransson.

Mats Bergman stod för uppskattad underhållning och han sjöng till eget gitarrackompanjemang visor av bl a Nils Ferlin, Mikael Wiehe och Olle Adolphsson.

Efter fika med semla informerade bibliotekarie Mia Olausson om vilken hjälp som kan fås på biblioteket vad gäller smarta telefoner och surfplatta. Där kan personalen även vara behjälplig med utlåning av diverse hjälpmedel som symaskin och skruvdragare mm. Det är numera inte bara utlåning av böcker som är bibliotekets verksamhet.

Nu kommer verksamheten i pensionärsföreningen att återgå till det mer normala och närmast är det månadsmöte då SPF Seniorerna Skillingaryd är gäster. Detta äger rum den 10 mars. I april månad är det premiär för ”Lär känna din hembygd.”

Jörgen Bergström avslutade samlingen med att informera om övriga aktiviteter, bl a ”ensamhetsprojektet” där SPF har som mål att ha ökad kontakt med de som lever i oönskad ensamhet. Jörgen berättade även om en annan samlingspunkt för seniorer och det är kommunens verksamhet i ”Navet” på Östergatan.

Har din förening haft årsmöte, skicka in text och foto till redaktionen@skillingaryd.nu

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *