Nyheter

Tid för bomfällning ska utredas

Nyheter Som ett extraärende i kommunstyrelsens arbetsutskott fanns diskussion kring planskildhet vid järnvägen i Vaggeryd

Arkivbild

Kommunledningskontoret fick i uppdrag av presidiet att med konsulthjälp utreda bomfällningstiderna vid de, i trafkutredningen, föreslagna platserna för planskildheter i Vaggeryds tätort. Underlaget är viktigt del av den trafikutredning som kommunledningskontoret arbetar med på uppdrag av kommunstyrelsens arbetsutskott. Kenth Williamsson (S) berättar efter arbetsutskottsmötet: 

– Vi hade tänkt att ta in ett företag till detta men det är bra om Trafikverket sköter det själva vilket majoriteten tyckte var väldigt bra förslag. Omröstning av funktionsutredningen över planskildheter i Vaggeryd gjordes och majoriteten röstade för att anslå medel och låta Trafikverket göra utredningen. KD röstade emot och SD avstod. Rösterna blev därmed 3-1.

Kostnaden för detta beräknas vara mellan 150 000 till 200 000 kronor. 

Taggar

Dela


7 reaktioner på Tid för bomfällning ska utredas

Nu är det väl inte dagens trafik som är intressant, vilket flera verkar tro, utan framtidens.
Då kanske det är bäst att kolla med dem som har koll på det. Sedan borde det vara Trafikverkets uppgift att ge informationen, gör de inte det, så får vi betala. Vi behöver planera centrum långt innan trafiken är ett faktum.

Vad kostar det att få upp staket längs järnvägen bort mot Tor? Saknas nu från förråden/parkeringen och bort till övergången. Mycket nervöst och otryggt att använda parkeringen som småbarnsfamilj i nuläget. Det om något borde kommunen och Trafikverket satsa pengar på. Skandal.

Nu när 500:an går så ofta finns det väl ingen människa som åker tåg. Bygg bort all järnvägstrafik genom samhällena och låt den gå utmed E4 istället, så kan vi istället bygga fina och lockande centrum i båda Vaggeryd och Skillingaryd.

Som lök på laxen försvinner 500-linjen som fungerar och med en turtäthet som är bra när den järnvägen, det så kallade Y:et är klart! Ett av många projekt som väldigt få vill ha och hoppas att det aldrig blir av.

Ren skandal att lägga 100-150 000 på detta.
Borde väl finnas folk på tekniska som kan ta tiden.
Annars ställer säkert PRO och SPF upp med hjälp.

Skärpning krävs med hur ni handskas med kommunens pengar.

Jag kunde mätt tiden ett par dagar och redovisat detta för 1/10 del utan problem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *