Nyheter

Tidigare anställd får två månadslöner

Nyheter Cathrine Palmcrantz har stämt Vaggeryds kommun. Det gäller två månadslöner och i veckan sa kommunstyrelsens arbetsutskott ja till att betala Cathrine

I slutet av maj lämnade Cathrine Palmcrantz in en stämningsansökan mot Vaggeryds kommun via sin advokat. Stämningen gäller skadestånd och ersättningen är på två månadslöner. Summan hamnar på 110 800 kronor. Cathrine fick, som vi tidigare skrivit om, en månads uppsägning men enligt avtal rätt till tre månader. Det påskrivna avtalet från Bengt-Olof Magnusson och dåvarande kommunalråd Allan Ragnarsson har ännu inte hittats.

Under kommunstyrelsens arbetsutskotts möte i veckan fick man stämningsansökan på sitt bord.

– Vi har sagt att vi betalar de här två månadslönerna det gäller och jag tycker att hela affären är felhanterad från början. Kommunen ska inte teckna avtal på det här sättet. Viktig princip att alla behandlas lika. Här har en person fått ett eget avtal och vi är kritiska till att kommunen skriver personliga avtal. Vi har en personalavdelning till detta. Det här avtalet om tre månaders uppsägning har gått vid sidan om, menar Gert Jonsson, (M) kommunstyrelsens arbetsutskotts ordförande.

Det är en rättighet, även utan avtal, med tre månaders uppsägning efter en anställning på fem år inom samma koncern. Ni har skrivit att det var rätt med en månad.

– Brukligt vid omorganisation är att ge den anställde 6 månander. Agneta Hugander fick 18 månader, av samme Gert Jonsson. Det blev 1.5 miljoner kronor. Jag begärde bara avtalsenliga tre som vid vanlig uppsägning, kommenterar Cathrine Palmcrantz.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *