Nyheter

Tidigare lediga tomter är nu fulltecknade

Nyheter Tina Blomster, Vaggeryds kommuns samhällsutvecklare, har ett hektiskt arbete. Att få fram detaljplaner till alla nya områden. De befintliga är redan tecknade och jakten på nya är hennes stora uppgift. Hon har under veckan informerat näringsidkarna på frukostmötet om läget.

Explosionsartad utveckling och samhällsutvecklaren hinner inte få fram tomter i den takt dom går åt.

Samhällsutvecklaren Tina besökte under gårdagen frukostmötet vid Järnvägshotellet i Skillingaryd där hon redogjorde för planer och byggnationer för näringsidkarna och politikerna.

– Alla tomter är tecknade idag vid Kaffegatan. Snart börjar byggnation av Mejeritomten, där kommer det att vara trygghetsboende samt VSBO ska bygga 32 lägenheter i två hus. Vi har det centrala industriområdet ”Räven”, där det kommer att bli radhus, diskussion förs nu med trafikverket om buller från järnvägen, börjar Tina Blomster berätta om vad som händer i Skillingaryd.

– Första gången jag åkte till Himlabacken fanns det fem hus. På det här halvåret har ett optionsavtal med ett husföretag skrivits på fyra tomter som är sålda. Himlabacken som det till en början var stiltje har nu formligen exploderat. Vi har max tre tomter kvar att erbjuda. Vi har fått in bygglov på ”gamla områden” som går utmed Valdhultsvägen, så det händer mycket, förklarar Tina.

I Vaggeryd finns inga lediga tomter kvar. Allt är redan tingat vad gäller villatomter. Däremot kommer det att bli en del lägenheter i närtid, då både Tors- och Karlsborgs detaljplaner snart går i laga kraft. Första etappen av sex småvillor vid Lyckorna är redan tecknade och nästa etapp, ytterligare sex stycken, kommer snart igång.

– Utökningen av västra strand är intressant för både privatpersoner och byggherrar, liksom Östra strand, berättar Tina.

– I Byarum är det planer på att få fram 14 – 16 tomter öster om järnvägen. Vi har haft markägarträff där vi bjöd in 700 markägare, 20 var anmälda och närmare 70 kom, så vi blev helt tagna på sängen. Idag erbjuder vi markägare att de kan anmäla intresse av att sälja tomtmark oh det är redan ett 15-tal som har nappat på idén och vi har sått ett frö, en tanke, till våra markägare på landsbygden, avslutar Tina Blomster.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Tidigare lediga tomter är nu fulltecknade

Ja,härligt att det äntligen händer något även i Skillingaryd!
Det som ansvariga i kommunen nu skyndsamt måste göra är att ta fram tomtmark och erbjuda byggherrar att uppföra Bostadsrätter i form av parhus, radhus och lägenheter så som med bra resultat skett i Vaggeryd.
Dessa bostadsrätter skulle säkert vara attraktiva för t.ex.de lite äldre villaägare som vill sälja och skaffa lite smidigare boende. På så vis blir fler villor till salu och kan köpas av barnfamiljer som vill in på villamarknaden

Skillingaryd är tydligen inte en ickeort som kommunledningen och VSbo vill ha det till
Skönt att det äntligen händer något fast flera år försent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *