Nyheter

Tidsbegränsat till hösten 2025: Bygglov till extra klassrum

Nyheter Miljö- och byggnämnden sa ja till ett tidsbegränsat bygglov för skolpaviljonger vid Hjortsjöskolan. Frågan är om friytan per elev håller när skolan expanderar och ingen ansökan om rivningslov för fuktskadade mellanstadielokaler har inkommit.

Fler klassrum beviljades i ett tidsbegränsat bygglov av nämnd. Arkivfoto Martina Ojala.

Det ansökta bygglovet är indelat i två etapper och etapp 1 avviker mot gällande detaljplan genom att skolmodulerna placeras på parkeringsplats och plantering.  

– Ett tidsbegränsat bygglov som gäller fram till 1 september 2025. En etapp med två klassrum 2022 och 2023 ytterligare en paviljong då kulturskolan kommer att rivas, berättar Peter Sjöberg (M), ordförande i miljö- och byggnämnden. 

– Det börjar bli riktigt fullt när det gäller friytan för eleverna och det är svårt att hitta en skolgård som håller för rekommendationerna. Något rivningslov har ännu inte inkommit gällande mellanstadiebyggnaden intill, kommenterar Thomas Andersson som är förvaltningschef på miljö- och bygg. 

Rekommendationerna för friyta vid skola ska vara, i F-6, 30 kvadratmeter per elev och i årskurs 7-9 gäller rekommendationen på 15 kvadratmeter per elev. 

– Till hösten kommer 798 elever gå på Hjortsjöskolan varav 312 av dessa i årskurs 7-9, säger Thomas Andersson. 

Således blir rekommendation till höstens terminstart: en friyta, skolgård, som är 19 260 kvadratmeter för eleverna på Hjortsjöskolan i Vaggeryd. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *