Nyheter

Till kyrkan på söndag – en satsning på gudstjänsten

Till kyrkan på söndag –  en satsning på gudstjänsten

Nyheter Skillingaryds församling har en på många sätt blomstrande verksamhet med barn- och ungdomsgrupper, körer, syförening, samtalsgrupper, diakonal verksamhet, sopplunch och mycket mer.

 

Många firar också då och då gudstjänst men allt färre har som vana att gå i gudstjänst på söndagen utan man går när det är något speciellt eller när man själv eller ens barn ska medverka på något sätt. Men nu gör Skillingaryds församling en satsning på att fira gudstjänst i Skillingaryd och Hagshult under hösten!

Kyrkoråd, anställda, kyrkvärdar och gudstjänstgrupper har bestämt sig för att under denna period gå till söndagens gudstjänst så ofta som möjligt. Förhoppningen är att även andra som finns i de olika verksamheterna eller går i kyrkan ibland också vill vara med i satsningen.

– Om alla som går då och då kommer samtidigt är vi många och ibland är det roligt att känna det!, säger kyrkomusiker Anna-Maria Toftgård.

– Vi vill lyfta gudstjänsten och tillsammans få den att bli den kraftkälla som vi längtar efter att den ska vara. Förhoppningen är att fler ska upptäcka gudstjänsten och vilja fortsätta komma ofta även i fortsättningen.

Under perioden 25 september – 11 december kommer det också att vara Barnkyrka varje söndag i samband med gudstjänsterna i Skillingaryds kyrka. Ett enkelt fika bjuds det redan på varje söndag och det kommer det bli även framöver.

– Vi vill att alla ska känna sig välkomna och delaktiga i våra gudstjänster oavsett ålder därför satsar vi på barnkyrka, ett slags söndagsskola”, säger Klas Svensson som är kyrkoherde i församlingen.

– Tanken är att det ska ge också föräldrarna möjlighet att fira gudstjänst. Gudstjänsten avslutas med ett enkelt fika. Vi tycker att det är viktigt att vi inte bara sitter i bänken och ser varandra i nacken. Vi behöver också träffas och prata lite med varandra. Gudstjänsten handlar om mötet med Gud och tid till eftertanke men det handlar också om gemenskap med varandra. Skillingaryds församlings ledord är glädje, delaktighet, gemenskap och stillhet och dessa ord vill vi ska prägla gudstjänsterna och all verksamhet. Så kom Till kyrkan på söndag!

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *