Nyheter

Tillgänglighetspris inrättas

Nyheter Ett medborgarförslag anlände till kommunfullmäktige i januari 2017 där man önskade att ett tillgänglighetspris skulle inrättas för att uppmuntra de som ökar tillgängligheten för våra handikappade medborgare. Under måndagskvällens kommunfullmäktige togs beslut i ärendet.

Arkivbild

I medborgarförslaget, som är inskickat av Lars Seger i Vaggeryd, önskas tillgänglighetspriset tas fram för de som gör bra saker och underlättar vardagen för handikappade och rörelsehindrade.

– Förslagsvis tycker jag att ansvaret ska ligga på kultur- och fritidsnämnden samt tillgänglighetsrådet som är kunniga inom området. Utdelningen ska ske när alla andra får sina kommunpriser, skrev Lars Seger för snart fem år sedan i sitt förslag.

Först hamnade förslaget hos kommunstyrelsen för beredning och där var det bara positiva omdömen till förslaget. Ett och ett halvt år senare remitterar kommunfullmäktige tillbaka förslaget till kommunstyrelsen för att bereda hur nomineringsarbetet ska samordnas. 

Tillgänglighetsrådet har nu i år kommit igång och därmed kan också ett tillgänglighetspris, det som Lars Seger önskade 2017, få bli till. Kommunfullmäktige beslutade också i måndags att ge tillgänglighetsrådet i uppdrag att ta fram stadgar och samordna nomineringsarbetet. 

Fotnot: Nomineringar till tillgänglighetspriset är öppen till den 18 oktober.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *