Nyheter

Tillsammans mot ensamheten startar upp igen

Nyheter För tredje året arrangerar Vaggeryds kommun, PRO och SPF träffar för ensamstående äldre. Under onsdagen var planeringsarbetet i full gång på Mejeriet.

Fyra träffar kommer det bli under våren, en av dessa är en hemlig resa. Det hela är kostnadsfritt och man behöver inte heller vara medlem i någon av pensionärsorganisationerna.
– Vi har sökt bidrag från Ulla von Seths stiftelse, berättar Britt Johansson som är en av medlemmarna i planeringsgruppen som ser till att det hela kommer bli av.

Efter förra omgångens träffar gjorde man en utvärdering och bland annat har man nu kommit fram till att söndagar är den dagen som passar bäst att hålla träffarna på.
– Jag har fått frågan från flera om när det startar upp igen, säger Lennart Fritz.

Nu har man tryckt upp informationsblad som man ska dela ut på lämpliga ställen i kommunen. Även hemtjänsten kommer få med sig blad för att dela ut.
– Syftet är att hitta de som har behov av att träffa andra, säger Gunilla Otterberg från planeringsgruppen och fortsätter:
– Har man inte möjlighet att komma på träffarna så kan man även få besök i hemmet.

Planeringsgruppen. Bakre raden från vänster: Anne-Marie Wilsson, Sonja Kling, Gunilla Otterberg, Britt Johansson, Monika Gabrielsson och Lennart Fritz. Längst fram: Kommunens äldresamordnare Maria Jigåker och Inger Lindström. Foto: Henrik Skoglund Saknas på fotot gör Eva Andersson och Ingrid Siltala

Taggar

Dela


3 reaktioner på Tillsammans mot ensamheten startar upp igen

Hur kommer detta att annonseras?

Redaktionen svarar: Vi hoppas ju att de annonserar detta i vår tidning, som närmast läses av alla…

Ett mycket bra initiativ som är helt rätt i tiden. Ensamhet har blivit en stor folksjukdom i vårt individualistiska land. Här har vi svenskar mycket att lära av våra nysvenskar som är duktiga på att ta hand om varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *