Nyheter

Tiotusentals ägg säljs

Nyheter – Det bästa med mitt jobb är att jag får vara med och utveckla människor säger butikschefen Thomas på Hemköp

På Hemköp i Skillingaryd är Thomas Bjurek butikschef. Bråda dagar nu vid påskhelgen, men en liten pratstund hinner han med när vi kommer på besök i butiken.

– Just nu är det lite hektiskt, då jag är på Hemköp i Värnamo halva min tid. Så det är mycket att sköta några veckor till innan den nya butikschefen i Värnamo kommer på plats, säger Thomas.

Thomas Bjurek kommer från Jönköping där han började sin butiksbana på Hemköp efter avslutad handel och kontorsgymnasium. Efter några år flyttade han till Göteborg där han hade två Hemköpsbutiker. Senare har han jobbat på både City Gross och Ekohallen i Värnamo under några år innan flyttlasset gick till Skillingaryd i januari 2011.

– Trivs otroligt bra här i Skillingaryd. Efter vår ombyggnation för tre år sedan har vi ökat vår omsättning med 35 procent och det är helt fantastiskt. Vi har öppet länge men det är inga problem att få våra anställda att ställa upp och jobba. Vi är ett gott gäng som jobbar otroligt bra ihop, säger Thomas.

28 anställda finns det i butiken på Hemköp. Medelåldern har sjunkit mycket under de senaste åren. Många av anställda är mellan 25 och 30 år. Varje vecka skrivs 8 500 kvitton ut i kassorna. Sedan några år tillbaka köpte Hemköp ATG och Svenska spels rättigheter från stationskiosken. Och det har givetvis medfört fler kunder. I Jönköpings län är Hemköp i Skillingaryd den femte största svenska spelombudet i omsättning räknat.

Julen är största mathelgen för butiken och påsken kommer därefter. Intensiva försäljningsdagar under onsdag och torsdagen. Förra året sålde Hemköp 22 900 ägg. Hur många det blir i år vågar Thomas inte räkna på, men att det är fler är han helt övertygad om. Butiken är laddad med godis, ägg och lammstekar som går bra under påskhelgen. Ekologisk mat har för övrigt ökat mycket.

80% av alla varor är så kallade autoorder. När en kund köper varan i kassan går det en signal direkt till ett datasystem som automatiskt lägger ordern, så hyllan fylls upp igen.

– Det bästa med mitt jobb är att jag får vara med och utveckla människor, sälja varor och möta kunder. Jag tror att jag kommer att jobba i butik i hela mitt yrkesverksamma liv. Det här är så kul, säger en glad och nöjd Thomas Bjurek, innan han skyndar vidare i butiken.

Thomas Bjurek på Hemköp har laddat upp med ägg inför påskhelgen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *