Nyheter

Tjernobylbarnen besökte Hagshult kyrka

Nyheter Det blev en lyckad kväll med mycket värme och glädje när Tjernobylbarnen kom till Hagshult

Bernt omringad av hungriga matgäster  [1/16]

  [2/16]

  [3/16]

  [4/16]

  [5/16]

  [6/16]

Eva berättade att barnen får pengar till hamburgare på hemresan till Ukraina  [7/16]

Eva blir omkramad  [8/16]

Förväntansfulla barn i vackra Hagshults kyrka  [9/16]

Grillmästarna Bernt och Bengt-Göran  [10/16]

Här kommer våra underbara gäster  [11/16]

Kön ringlar sig lång...  [12/16]

Barnen får en kasse och en klapp på kinden av Lilli-Ann  [13/16]

Sångglädje bland barnen  [14/16]

"Undrar om det finns vegetariska korvar till oss"  [15/16]

Wilma och Henrik delar ut kassar  [16/16]

Det kom ett 30-tal barn från Tjernobyl, med läger i Långserum, till Hagshult i onsdagskväll. Det är barn i åldern 8-14 år som vi bjudit in med ledare. Kärnkraftsolyckan som inträffade 1986, gör att några barn ännu idag föds med genetiska skador. Vistelsen i Sverige är tänkt som en skön rekreation för dem.

Kvällen inleds med att församlingspedagog Jan Bäckelie berättar, att kyrkklockorna i Hagshults kyrka inte ringer när man trycker på en knapp inte. De ringer när vaktmästaren, för kvällen Elin Karlsson, trampar på brädor som är fästade i rep upp till klockorna. Ett jobb som kräver god kondition och god koordination.

Hela kyrkan fylls sedan av den fina psalmen ”O store Gud” och därefter håller Jan en kort andakt. Ledarna översätter allt till barnen på ukrainska. Efter det så får vi njuta av ett stort antal fina sånger av barnen, även solosånger och pianospel. Vi är djupt imponerade över barnens musikaliska begåvning

Ansvariga för kvällen och för inköp av välfyllda kassar m förnödenheter och gosedjur är Göran och Lilli-Ann-Bertilsson m.fl. Som tack för kvällen gav barnen och ledarna oss en inbjudan till Långserum, där de själva står för underhållning och spännande festmat.

Kvällen fortsatte utomhus, vid församlingshemmet, i den skönt soliga, grönskande idyllen m förundrade kor som grannar.

Bernt Emanuelsson, Bengt Johansson, Göran Bertilsson hade tänt två grillar och doften spred sig förföriskt över nejden. De hade under kvällen hjälp av ett antal flinka medhjälpare, som serverade även korvar. Vid saftbordet stod Wilma och Henrik Fransson beredda att bjuda. Ambitionen var ju att barn och vuxna skulle få så många korvar med tillbehör, att äta tills magarna sa stopp. Och som extra bonus till barnen överräckte Idégruppens ordförande Eva Myrén Lundh ett kuvert med pengar till återresan. Som tack fick Eva många hjärtliga kramar.

Innan det var dags för farväl sjöng barnen några sånger i skymningsljuset.

Vi som arrangerade/ besökte denna afton var fyllda av glädje och tacksamhet, att dessa fina barn från Ukraina, kom till Hagshults kyrka även detta år.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *