Nyheter

Tjernobylbarnen besökte Hagshult

Tjernobylbarnen besökte Hagshult

Nyheter Det kom 32 barn från Tjernobyls läger i Långserum till Hagshult i onsdags. De kom med sin sångglädje och värmde upp den kyliga Hagshultskvällen.

Lite att äta behövs också  [1/9]

Även ledarna behövde en paus  [2/9]

På besök i Hagshult  [3/9]

Eva och Wilma delade ut ryggsäckar  [4/9]

Glada tjejer med sina eltandborstar, gosedjur och fyllda ryggsäckar  [5/9]

Lilli-Ann och Eva i samspråk med glad kille  [6/9]

Tjernobylbarnen sjöng i Hagshults kyrka  [7/9]

Henrik och Wilma serverade god dricka  [8/9]

Litet hus vid skogens slut sjöngs på ukrainska  [9/9]

Det var barn i åldern 8–14 år som vi bjudit in med olycka ledare. Olyckan som inträffade år 1986 gör att barn tyvärr ännu idag föds med genetiska skador. Vistelsen i Sverige är tänkt att ge dem vår kärlek.

Kvällen inleds med att Maria Åberg, präst, höll en andakt på engelska och svenska, som översätts till barnen på ukrainska. Efter det fick vi njuta av ett stort antal fina sånger av barnen. Vi kände igen psalmerna O, Store Gud och Oändlig nåd som de sjöng på engelska och ukrainska.

Ansvariga för kvällen och för inköp av välfyllda ryggsäckar med förnödenheter och gosedjur, var bland andra Lilli-Ann-Bertilsson, Carina Manns. Olof Olsson, som har ett stort hjärta för Tjernobylbarnen, delade som extra gåva ut varsin eltandborste. Även ledarna fick varsin välfylld kasse med förnödenheter.

Idégruppens ordförande Eva Myrén Lundh gav en burk med euro som barnen skulle kunna handla hamburgare för på hemvägen. Det blev jubeltjut. Som tack för kvällen gav barnen och ledarna oss en fin pärltavla.

Kvällen fortsatte ute i det gröna. Killarna i Hagshult hade startat grillen och doften spred sig förföriskt. Korv med tillbehör gick åt som smör i solsken. Som avslut sjöng barnen ett antal barnsånger.

Vi som besökte denna afton var fyllda av glädje och tacksamhet till dessa underbart fina barn.

Margareta Svensson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *