Nyheter

Tofterydsrevyn i startgroparna

Nyheter Det har gått 20 år sedan den första Tofterydsrevyn utanför Skillingaryd och denna aktivitet lever vidare genom generationerna.

Samling i Ekhults Missionshus  [1/17]

Även med nar  [2/17]

Dansgrupp  [3/17]

Fin ryt,  [4/17]

Paus  [5/17]

Kyrkfolekt?  [6/17]

Duktigt gjort  [7/17]

Ledargänget: P O Toftgård, Anna-Maria Toftgård, Ann Erlandsson och Christer Malmborg  [8/17]

Eva och Ella Toftgård  [9/17]

Lite fika  [10/17]

I köket  [11/17]

Förberedelse  [12/17]

Mellan passen  [13/17]

Musikaliskt...  [14/17]

Förevigas  [15/17]

Tjejer födda 1 maj  [16/17]

Dags för hemfärd...  [17/17]

Den 11 augusti är det premiär för årets upplaga som heter Mjölksyra & Bondfångeri – Uppkopplat och Avkopplat.

En del har varit med i alla åren, en och annan gör uppehåll och sedan tillkommer det hela tiden nya aktörer eller sådana som hjälper till med en mängd av de andra sysslorna.

Vi träffade i stort sett alla medverkande för en tid sedan. Det var storsamling i Ekhults Missionshus och sedan möts man i mindre grupper för att förbereda sig för de nio föreställningarna 11–25 augusti. Biljetterna går åt ungefär som om man denna sommar skulle få för sig att lägga ut lite smör i solskenet.

– Så det gäller att passa på, säger P O Toftgård, ordförande i Tofteryds Bygdeförening och en av dem som på en rad olika sätt värnar om hembygden.

Christer Malmborg är den som ansvarar för textskrivandet och han ingår i den sammanhållande gruppen tillsammans med Anna-Maria Toftgård, P O Toftgård och Ann Erlandsson.

Totalt är kanske 75 personer i åldrarna 7–70 med på ett eller annat hörn. 40–50 av dem ska vara på scenen. I år har man också ett ökat samarbete med Tofthagaskolan.

Två veckor före premiären börjar man slutövningarna i P O:s Lada som genomgått en total renovering av andra våningen. Jonas Toftgård och Veronica Frohm som driver PO:s Lada satsar stort med bland annat bröllop och företagsevent.

Annars blir nog det mesta sig likt men en tidigare medverkande svarar för en återkomst: Mikael Svanström. Det utlovas redan en eller annan överraskning från hans sida.

Bland de yngre vid samlingen Ekhult märktes två tjejer som satt i trappan och pratade om roligheter: Ellinore Forthmeiier och Elsa Toftgård. Det mest gemensamma de har är att båda är födda den 1 maj 2010. En av dem i Värnamo och en i Jönköping.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *