Nyheter

Tomas Sjödin drog storpublik

Tomas Sjödin drog storpublik

Nyheter Vädret var varmt och soligt onsdagskvällen den 12 maj.

Ändå hade nästan 300 personer samlats när Henrik Mjörnell hälsade Tomas Sjödin välkommen till Skillingaryds Arena. Tomas är en känd pastor, författare och föreläsare med mera. I Göteborgs-Posten har han återkommande krönikor och i Sveriges Radio har han medverkat som sommarpratare flera gånger. Många böcker har han skrivit och den senaste heter ”Det är mycket man inte måste”. Det var också temat för hans tal i Skillingaryd. Han började med att avfärda fem måsten, bland annat något så konkret som att det inte alltid är nödvändigt att ha det tiptop hemma när någon kommer på besök eller att det inte är nödvändigt att motionera mera än vad som är behagligt.

Tomas Sjödin har ordet i sin hand och har förmågan att fånga sina lyssnare. Det går inte att på några få rader sammanfatta vad han sa den här kvällen men man kan väl säga att det var en samling goda levnadsråd han bjöd på. Bland personer som citerades kan nämnas den grekiske tragediförfattaren Euripides, som på 400-talet före Kristus uttryckte att en människa blir lycklig om hon inte ges rikedomar från början och begränsar sina önskningar.

Tomas Sjödin berättade om människor han mött och från sitt arbete som omsorgspastor i 30 år berättade han att människor i livets slutskede ofta uttrycker sig på samma sätt och att det då uteslutande handlar om kärlek till sina nära och kära, vad man försummat och vad man är glad över att inte ha försummat.

En sammanfattning av talet är väl att man inte ska ha för kortsiktigt perspektiv på sitt liv. Tomas Sjödin säger sanningar som alla redan vet men kanske inte alltid tänker på.

Kristina Gustafsson avtackade Tomas Sjödin med blommor. Gittan Mellin inramade samlingen med sång och musik. Ett inslag var också att pastor Privilege Mutiumwapa från Zimbabwe berättade om sitt liv och sin omvändelse. En insamling till Zimbabwe gjordes. Man upplever där den värsta torkan på många år.

Ansvariga för arrangemanget var frikyrkorna i Vaggeryds kommun och samlingen var avslutning på den bibelskola med Leif Carlsson som gått en onsdagskväll i månaden hela våren.

 

Lars-Evert Eskilsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *