Nyheter

Tomter sålda på Stigamo för 40 miljoner

Nyheter Vid kommunstyrelsens arbetsutskott i onsdags presenterades försäljningen av ytterligare tre tomter på Stigamo.

Arkivbild från invigningen av konst vid Stigamo maj 2019. Nu har försäljningen lossnat

– Vår mark för bostäder och annan etablering försvinner snabbt. Vi har inte så många markreserver kvar i nuläget. Ytterligare tre tomter är sålda på Stigamo. Vi diskuterade vid onsdagens arbetsutskott fler intressanta markförvärv som vi jobbar vidare med, säger Gert Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Näringslivschef Johan Thorsell berättar mer;

– Tre ytor är sålda på Stigamo. Tomt nummer ett är på 24 300 kvadratmeter byggbar yta och nyttjanderättshavare är S01 Properties AB. Tomt nummer två är på 34 000 kvadratmeter byggbar yta och har sålts till RCN Fastigheter AB. Den tredje byggbara tomten ligger på 87 400 kvadratmeter och är numera Lärken S1 Fastigheter AB.

– Vi har sex ytor kvar och här pågår förhandlingar och vi jobbar med att få fram avtal även till dessa, avrundar Johan Thorsell.

Tomt nummer ett är såld för 315 kronor kvadratmetern och de två övriga är sålda för 265 kronor kvadratmeter. Totalt har tomter på 145 700 kvadratmeter sålts i veckan och kommunens kassa har därmed förstärkts med 39 825 000 kronor.

Taggar

Dela


10 reaktioner på Tomter sålda på Stigamo för 40 miljoner

Det skulle vara intressant med en sanningsenlig ekonomisk redovisning. Det tillhör demokratin.
Dessa fastighetsbolag spekulerar i industrimark och smäller upp en lada. Det lär inte generera i många arbetstillfällen.
”Kantarn”

Kantarn
Man får verkligen hoppas det att blir arbete i dessa lådor annars går fastighetsbolagen i konkurs.

Så otroligt trött på alla gnällspikar.
Tänk om det vore en regel att faktiskt läsa artikeln och tänka efter innan ni skriver.
Det är sålt 3 tomter för totalt 40 miljoner – fler tomter är sålda och kommer att säljas.

Jag har läst denna och övriga artiklar angeåend Stigamo. Är ändå inte imponerad att man har byggt vägar och berett mark men inte fått sålt mer än det lilla efter alla dessa år.

Jaså
Satsar man 170 miljoner kronor och får tillbaka 40 miljoner så är det väl en väldigt dålig affär..
Tror inte de nya kunderna besökt sin tomt, då hade de sjunkit 80 centimeter i lera, krävs stora markförbättringar då tekniska jämnat ut med lera…

Oj så bra 39 825 000 kronor till kommunkassan jätte kul läsning. Men denna lilla summa är väl inget mot vad detta kalas kostat oss hittills och allt är väl inte betalt än för det som pågår.

Flera har haft synpunkter och varit negativa till Stigamo. Men jag har sagt att det tar tid och när det väl börjar blir det en ketchupeffekt och det ser vi nu

Detta är spännande, för Jönköpings kommun blir av med alla sina tomter på Stigamo i rask takt men inte i Vaggeryds kommun. Alltid undrat varför?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *