Nyheter

Torbjörn hyllad – uppskattad medlem i 70 år

Nyheter Årsmötet på söndagen satte punkt för det 131:a verksamhetsåret med IOGT/NTO i Vaggeryd. Torbjörn Andersson, allt - i - allo på Bäckalyckan, har varit i medlem i 70 av alla dessa år.

Ulla Andersson svarade för ett mycket uppskattat musikframträdande.   [1/3]

Thore Ohlsson gratulerar Torbjörn Andersson  [2/3]

Roland Emanuelsson gratulerar Britt Claesson till 50 år i föreningen. Kerstin Krantz väntar på sin tur.  [3/3]

För detta och för det fina arbete han lägger ned på Bäckalyckan hyllades han av styrelseledamoten Thore Ohlsson. Torbjörn är därmed den andre medlemmen i föreningens 70-klubb. Vid förra årsmötet blev Alvar Bolmvik den allra förste. 

Under året som gick uppnådde Gunilla Wallenberg och Lena Karvinen hela 75 år i IOGT/NTO-rörelsen men de varit medlemmar i föreningar på olika orter, inte enbart i Vaggeryd.

Tre medlemmar uppnådde 50 år i IOGT/NTO och blomsterhyllades även de; Kerstin Krantz, Ingalill Emanuelsson och Britt Claesson. 

Midsommarfesterna på Bäckalyckan är numera ett minne blott sedan den 50:e festen genomförts på midsommarafton 2022. Föreningen har helt enkelt inte personella resurser att fortsätta. Men midsommarfesterna var inte enbart mycket uppskattade, de gav dessutom fina inkomster till föreningen. Därmed går verksamheten med underskott. Ett viktigt debattämne är hur detta underskott ska åtgärdas. Under 2023 var hyresintäkterna mycket goda men inget tyder på att de blir lika stora i år. 

Positivt under året har varit samarbetet med Dropzone Discgolf som har tagit nya banor runt Bäckalyckan i bruk. 

Man kan lägga till att verksamheten rullar vidare i välbeprövade spår: i maj inleds 61:a tipspromenadsäsongen som följs under sommaren av cykeltips. Även vår- och höstvandringar samt föreläsningar planeras för 2024. Flertalet aktiviteter har  Bäckalyckan som nav för 95:e året sedan fastigheten inköptes 1929.

Valen resulterade i omval över så gott som samtliga kommittéer. Föreningens ordförande Roland Emanuelsson omvaldes. Han har nu varit ordförande i två perioder, under sammanlagt 30 år, 1983-1995 samt från 2006 till dags dato. Vi lyfter på hatten!

I styrelsen ingår också Jonny Oscarsson, Thore Ohlsson, Kåre Boberg, Birgitta Ohlsson, Gunnar Ohlsson, Anna Stjernqvist, Kerstin Svensson och Seth Krantz. 

Text och bild: IOGT/NTO

Fotnot: Har din förening haft årsmöte? Skicka in text och bild till redaktionen@skillingaryd.nu

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *