Nyheter

Torgborden används för lite – kan skänkas till förening

Nyheter Såsom tekniska kontoret gjort i Vaggeryd kommer det framöver bli även på torget i Skillingaryd. Torgborden plockas bort. 

Skillingaryds torg från ovan

Totalt finns det sex stycken torgplatser, två i Skillingaryd och fyra i Vaggeryd. I Skillingaryd finns det två torgbord på torgplatserna. Torgborden har, men undantag för en kort period förra året, inte nyttjats på två år. De typer at verksamheter som i dagsläget hyr kommunens torgplatser är uteslutande verksamheter som bedriver försäljning via så kallade matvagnar, tält eller liknande. I de flesta fall behövs även el och då påverkar detta framkomligheten och säkerhet när kablar dras över torget för att komma åt elanslutningarna. Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden berättar mer: 

– Anledningen till att vi tog upp den här frågan är att borden inte används. Jordgubbshandlaren är inte vid torget numera och alla som nyttjar torget har egna bilar så det är ingen efterfrågan vad gäller torgborden. Visst, kostnaden är liten, men det finns annat som är viktigare, att exempelvis lägga kraften på att få aktivitet på torget och då hänger det inte på att det står två torgbord, menar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden som säger att det är fem år sedan torgborden togs bort i Vaggeryd. 

– Skälet till att vi beslutat att ta bort torgborden är att nyttjandegraden har varit alldeles för liten och de som kommer till torget har egna grejer med sig. Torgborden kan skänkas till SIS om så önskas. Har man nytta av dem där så kan detta vara en lösning. Vi hade en lång diskussion om de här två torgborden i nämnden med vi vägde argument för och emot och det slutade i ett enhälligt beslut, avrundar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden. 

Taggar

3 reaktioner på Torgborden används för lite – kan skänkas till förening

Inte lustigt om de inte har användning av dem de två sista åren. Vi har levt i en pandemi…
Lägg krutet på bättre saker än att tjafsa om en sådan småsak. Finns betydligt mycket värre saker att ta i tu med i denna kommun. 🤨

Oj, vad man gör en stor sak av en liten sak. Tycker torgboden kan ses som en symbol för Skillingaryd som marknadsplats.
Kostnaden är ju bara som att pinka i havet.
Utarma inte torget mer än nödvändigt.
Torgborden med takmarkiser är en plats där ungdomar samlas och umgås. Ta inte bort denna enda möjlighet för dem att hänga…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *