Nyheter

Torgborden föreslås plockas bort

Nyheter Vid tekniska nämndens sammanträde under dagen kommer politikerna ta beslut om att plocka bort torgborden i Skillingaryd

Jordgubbsförsäljning vid torgbord. Arkivfoto

I handlingarna hos politikerna finns att läsa att det totalt finns sex stycken torgplatser, två i Skillingaryd och fyra i Vaggeryd. I Skillingaryd finns två torgbord på torgplatserna. 

Torgborden har, med undantag för en kort period förra året, inte nyttjats på två år. De typer av verksamheter som i dagsläget hyr kommunens torgplatser är uteslutande annan form av försäljning och man har då med sig egen vagn eller liknande, som man har försäljning ifrån. De anvisade torgplatserna kan därför inte användas då försäljningsvagnarna får ställa sig vid sidan om torgborden. I de flesta fall används också el och detta påverkar också framkomligheten och säkerheten när kablar dras över torget för att komma åt elanslutningarna. 

Torgborden medför också kostnader för tekniska kontoret då markiserna behöver bytas var fjärde år till en kostnad av ungefär 15 000 kronor. 

Tekniska nämnden avser att ta beslut under dagen.

Taggar

Dela


9 reaktioner på Torgborden föreslås plockas bort

Går det inte att sätta upp ett mer hållbart takskydd än markiser som måste bytas för 15 000 kronor vart fjärde år. Hård plast eller plåt? Gör ett fint konstverk av taken av material för Remida. Skolans elever gör fina saker med dem. Ett annat alternativ är att bygg- och anläggningsprogrammet på Fenix kan få fixa till dem som en del i sin utbildning. Kanske få en mindre slant? Eller varför inte sätta solceller på taken. Kanske det finns något bidrag att söka?

Har för mig att det endast är företag som får hyra borden för försäljning. Rätta mig om jag har fel. Annars skulle skolklasser och liknande få sälja till sina ändamål.

Anna K – Var står dom i så fall i Vaggeryd.
Enligt tekniska nämnden som har ansvaret så finns det inga i Vaggeryd, och snart finns det inga i Skillingaryd heller.

Stig- Jag vet inte vart de finns, men enligt denna artikel så skall det finnas fyra när man läser den och då kanske det inte var så lustigt att iem utgick från det😊

Håller med dig Iem..
Stig, enligt inlägget så finns det fyra i Vaggeryd, så då kan det väl ändå inte ses som gnäll.😏

Även om de inte används så mycket så kan de väl ses som ett trevligt inslag i torgmiljön.
Vad kommer istället? Förmodligen inget, och då blir det tråkigare och ödsligare än vad det redan är kring torget i Skillingaryd.

Skillingaryd är historiskt en marknadsplats, självklart skall stånden vara kvar på vårt torg.
Till skillnad från Vaggeryds Torg så har vi inte i Skillingaryd något tak att samlas under på vårt torg, men vi nöjer oss med taket över våra två stånd.
Fixa istället en centrumplanering värt namnet.

Inte så konstigt att de inte används på två år då det varit en pandemi.
De har börjat komma tillbaka nu
Används de i Vaggeryd mer?
Eller som vanligt Skillingaryd ska missgynnas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *