Nyheter

Trädgårdsinspiratör gästade Skillingehus

Nyheter Under måndagskvällen gästade Anette Nilsson, i trädgårdskretsar känd som Anette på Boäng, Skillingaryd. ”Vi började planera för det här redan 2019”

Anette Nilsson har gett ut boken "Den blomstrande trädgården"

Detta var den sista programpunkten i årets kulturhelg och handlade om den blomstrande köksträdgården. Anette Nilsson driver en av landets mest uppmärksammade köksträdgårdar, Boäng i Skåne. Föreläsningen var ett samarrangemang av Vaggeryds Trädgårdförening och biblioteken i Vaggeryds kommun och började planeras redan 2019. Sedan kom pandemin i vägen men nu var det äntligen dags.

Åsa Storck från biblioteket och Susanne Smedberg från trädgårdsföreningen hälsade åhörarna och föreläsaren välkommen till kvällens föreläsning i teatersalongen.

– För oss trädgårdsmänniskor börjar ju egentligen nästa säsong nu, det dröjer inte länge tills frökatalogerna dyker upp. Då vill man ju börja planera inför nästa år. Och det är ju det som är så fantastiskt med trädgård, man får ju en ny möjlighet varje år. Det man har misslyckats med i år får man en ny chans med nästa säsong, säger Susanne Smedberg som är ordförande i Vaggeryds Trädgårdsförening.

Anette berättade om plantuppdragning, design, blommor och grönsaker. Bland publiken var det var nog många som fick inspiration och blev sugna på nästa års odlingssäsong.

Åsa Storck och Susanne Smedberg hälsade välkommen.  [1/3]

Så här fin är Anettes köksträdgård.  [2/3]

En drönare ger läckra bilder.  [3/3]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *