Nyheter

Trafikkaos i Bratteborg

Nyheter Just nu pågår stora internationella skogsmässan i Bratteborg. Vädret kan ingen rå över, men trafiksituationen har idag blivit ohållbar

Här har hjullastarna breddat vägen med grovt material för att det vägkanten ska hålla  [1/5]

Lång kö in till Bratteborg  [2/5]

Varje åker är full av bilar  [3/5]

Bussarna på väg in till Bratteborg för att hämta passagerare  [4/5]

Mässbesökare har ställt bilar både här och där och valt att gå till och från området istället  [5/5]

– Vi får halvspringa runt området, då vi har suttit i bilkö här ute i skogen i 2,5 timma idag, säger en av besökarna, Erland Åkesson från Lammhult.

Minst sagt kaos i Bratteborg. En kombination med rejält med regn samt rekordmånga mässbesökare har gjort att ”parkeringsplatserna”, det vill säga åkrarna runt Bratteborg har blivit rena lervälling. När reportern och fotografen från Skillingaryd.nu skulle bege sig i förmiddags mot mässområdet avrådde Elmias presscentra från att åka dit idag överhuvudtaget. ”Kaos på vägarna men vänta till efter lunch” var meddelandet tjejen kunde ge oss.

När vi till slut kom fram till mässområdet är bussar, hjullastare, otaligt många personbilar och lastbilar på väg in och bort från området. Parkeringsplats? Ja, det fick vi en till slut, fast fick vi stå parkerade där egentligen?

– Jag kom norrifrån idag på E4:an berättar Allan Ragnarsson, före detta kommunalråd i Vaggeryds kommun. Där satt jag en timma i kö. Så jag tänkte att jag åker söderifrån istället. Tyvärr var det likadant där, så jag gav upp. Åkte hem, åt lunch och tog mig hit i eftermiddags istället.
Allan hade med sig sin cykel för att kunna parkera långt ifrån dessutom.

Mässans inlånade hjullastare har under eftermiddagen fullt upp att grusa upp in och utfarter från åkrarna och göra det framkomligt.

Elmias vd Lotta Frenssen meddelar att en av bakvägarna in till mässområdet stängs av för personbilar. Där ska enbart busstrafik gå i en loop till och från området. Bussparkeringen flyttas från mässområdet. I anslutning till bussloopen öppnas en ny entré speciellt för gruppbiljetter.

  • Fler personer kommer att hjälpa polisen med flaggning och väghänvisning.
  • Fler skyltar som gör det tydligt att det inte är tillåtet med gångtrafik vid bussvägarna.
  • Vi grusar befintliga parkeringsytor och undersöker möjligheterna att använda nya parkeringsytor.

Uppmaning till besökare:

•  Följ trafikpolisens instruktioner och skyltningar framför din GPS/navigator. Följ direktiven som finns. Att parkera i skogen och gå på bil- och bussvägar till mässan är inte tillåtet.

Skillingaryd.nu kom ut från området tack vare fyrhjulsdrift och en lugn chaufför. Tips från oss; gummistövlar, regnjacka, fyrhjulsdrift och tålamod samtidigt som vi tackar Jonas för lånet av en bil som driver på alla hjul…

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *