Nyheter

Trafiksäkerhetsfråga vid Hjortsjöskolan diskuterades

Nyheter Kommunstyrelsen diskuterade en begäran om investeringsmedel för insatser vid Hjortsjöskolan och beslutade att skicka tillbaka ärendet till tekniska nämnden

Arkivbild

Det var ett ärende som var uppdelat i tre delar i tekniskas begäran om medel för investering i trafiksäkerhetshöjande åtgärder. Förslaget går ut på att göra en ordentlig passage för gång- och cykeltrafikanter över Jönköpingsvägen till Hjortsjöskolan och att det  ska finnas belysning.

När kommunstyrelsen behandlade ärendet konstaterades att de tre punkterna som begäran byggde på från tekniska handlade om samma sak men utifrån tre olika ID-nummer ur investeringshänseende. Därför beslutades att skicka tillbaka ärendet med begäran om en samlad kalkyl för investeringen och att frågan lämnas till budgetberedningen. Socialdemokraterna ansåg däremot att ärendet skulle bifallas. Efter votering med nio röster för och fyra röster emot så beslutades att skicka tillbaka ärendet.

En liten komplikation är att man erhållit statlig medfinansiering på drygt 400000 kronor och för att få dessa pengar ska investeringen vara klar vid kommande årsskifte.

Taggar

Dela


1 reaktion på Trafiksäkerhetsfråga vid Hjortsjöskolan diskuterades

Känn som en malplacerad satsning.

Det finns höga häckar, bilar och till med bilar med föräldrar i som kör vänstertrafik när de svänger vänster in på Fabriksgatan t.ex. Möter de ett barn blir det tämligen svårt att stanna.

Barn som cyklar på alla håll och kanter utan belysning eller trafikvett.

Ett under att inte fler har blivit påkörda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *