Nyheter

Trafiksäkra våra busshållplatser!

Nyheter Kurt Enell och Jenny Larsen, båda (KD) lämnade in en motion om att tillgänglighetsanpassa busshållsplatserna vi har i kommunen

Kurt Enell (KD)

I motionen som är lämnad från (KD) till kommunfullmäktige står att läsa att det är mycket kvar att göra vad gäller tillgänglighetsanpassningen och trafiksäkerheten vid kommunens busshållplatser. Motionen är till för att förbättra och förenkla för passagerarna med exempelvis barnvagnar, rullstolar eller rullatorer.

I kommunen finns det tre busshållsplatser med förhöjd trottoarkant och det finns flera hållplatser där bussen måste köras upp på gång- och cykelbanor vilket inte är trafiksäkert.

– Jag har skrivit en motion ihop med Jenny och efter den erfarenheten jag har ifrån Länstrafiken. Snabbt, säkert och prisvärt är det att åka kollektivt. Man måste även komma intill på ett säkert sätt. de flesta ingenjörerna kan inte bygga en hållplats. Man kommer inte intill med bakdörren med bussen. Någon med erfarenhet av hållplatser måste vara med i kommunens planarbete, säger Kurt Enell (KD) inför fullmäktigeledamöterna på måndagskvällen.

– Är det skönt och behagligt att åka över guppen som finns på alla gator? I Jönköping borde man inte betala för att åka buss, man borde få betalt, avslutar Kurt.

(KD) föreslår att en inventering ska göras på samtliga hållplatser samt genomföra åtgärder på hållplatser där kommunen är ansvarig väghållare.

Jenny Larsen (KD)

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *