Nyheter

Trafikverket utför beläggningsarbeten

Nyheter Det blir ny asfalt på E4:an mellan trafikplats Skillingaryd södra och Klevshult. Arbetet beräknas påbörjas denna veckan

Asfaltering görs i sommar

Beläggningsarbeten planeras genomföras av Svevia med uppdrag från Trafikverket under veckorna 23, 24, 25 och 27. Under denna tid kommer trafiken lotsas förbi arbetsplatsen. 

På Trafikverkets hemsida anges att slitlagret byts ut på vägen och räkna med att din resa tar lite längre tid, visa hänsyn till de som arbetar på vägen och vid de tillfälliga trafikanordningarna. 

Svevia meddelar i ett pressmeddelande:
– Den dominerande metoden som vi kommer att använda för de här uppdragen kallas remixing och går ut på att cirka tre centimeter av den befintliga asfalten rivs bort, bearbetas och sedan läggs ut direkt på vägen igen. En mycket liten del nytt material behöver tillsättas och allt sker i en sammanhållen process som består av ett långt tåg av maskiner som avslutas med två vältar som trycker till den återanvända asfalten. Det är en effektiv metod vars största fördel är att vi kan undvika miljöbelastande transporter med material och att vi återanvänder asfalten och alltså inte behöver tillverka någon ny, förklarar Gustav Petersson från Svevia.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Trafikverket utför beläggningsarbeten

Har man äntligen fattat att E4:an håller på att kollapsa. Ja inte bara E4:an hela vägnätet är ju så eftersatt så att frågan är ju om man någonsin kommer ikapp. Man undrar var alla skattepengar och avgifter som bilismen drar in vart tar de vägen?
Inte till vägarna i alla fall

Jaha får vi sönder frysande asfalt här också otät som släpper ner vatten i underliggande skikt som fryser. Miljövänligt eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *