Nyheter

Trångbodd förskola – åtgärder kan bli aktuella redan till hösten

Nyheter Att Vaggeryds kommun växer är ingen nyhet. Med detta ökar även behovet av barnomsorg och i Byarum kan det eventuellt till hösten skapa problem. – Man får titta på vad man ska göra, säger Jenny Larsen (KD) som är ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Jenny Larsen. Foto: Per Bunnstad och Sara Mejving

Byarums förskola kan enligt beräkningar härbärgera max 50 barn. Enligt prognosen till hösten är det ju 50 barn som kommer spendera sina dagar på förskolan. Detta gör att det nu kan bli aktuellt med åtgärder redan till hösten.
– Det finns tänkta åtgärder längre fram som kan bli aktuella redan till hösten, säger Jenny Larsen (KD).

Jenny Larsen berättar att det exempelvis kan handla om rockader av lokaler som kan bli aktuellt, men man kommer inte göra något just nu, utan man kommer avvakta fram till hösten för att se hur utfallet faktiskt blir. Detta då man inte vet hur det kommer se ut med ut- och inflyttning till området, men hon tror att man kommer klara det.
– Men man vet aldrig hur många hus som säljs och hur många som flyttar in.

Som det ser ut just nu så kommer tolv nya barn börja förskolan till hösten i Byarum.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Trångbodd förskola – åtgärder kan bli aktuella redan till hösten

Varför vänta med åtgärder, ”för att se till hösten”? Redan nu är det kö till förskolan, barnen får redan nu inte plats utan tvingas köras kors och tvärs i hela kommunen.
När dessa barngrupper ska börja skolan, vad händer då? Ska de bussas till Vaggeryd då också?
När ska denna kommun tänka steget före?

Glöm inte skolan den behöver också byggas ut! Det finns 4 klasser men bara 2 klassrum + fritids lokaler, vissa barn behöver sitta själva men det finns dåligt med utrymme för att lösa det. Och om antalet barn ökar på förskolan så kommer den ju att göra det i skolan om ett par år med.

Med tanke på den redan långa kölistan till förskola/skola är det hög tid att se över åtgärder redan nu. Fler bostadsområden är på gång i Byarum och kommunen uppmanar fler att bygga hus/flytta till landsbygden. Har man inte tänkt lösa barnens omsorgsbehov samtidigt då?

Inte okej att familjer ska behöva skicka ett barn till Vaggeryd och ett i Byarum, på landsbygden finns det inga alternativ än att ge barnen rätt till närmsta förskola/skola.

Avvakta lite till och se om vi kommer att växa framöver…
Det är inte säkert det kommer att bli så….
Konsekvensanalysen har ni inte lyckats med hittills med inflyttningen så börja inte med det nu!

Hur tänker skattebetalare nu?
Förskolan är redan nu full.
Tror du det kommer bli färre barn?
Anledningen att det är baracker överallt är ju att vi väntar tills det är försent att bygga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *