Nyheter

Trångt i förskolans lokaler

Nyheter Barn- och utbildningsnämnden fick bakslag med tanken på temporär förskoleavdelning i Pingstkyrkans lokaler, planer finns nu att utöka i Hok och Svenarum så att alla barn får plats.

Arkivfoto från förskolan i Starkeborg

Att det är platsbrist i förskolans lokaler har vi berättat tidigare och med vårens beläggning lär inte minska.

– Vi hade förslag om att tillfälligt använda Pingstkyrkan i Vaggeryds lokaler för att få plats med en småbarnsgrupp där under mars och april. Tyvärr har vi inte gjort någon radonkontroll och vi hinner inte få fram en sådan mätning snabbt, så vad har vi för alternativa lokaler, undrar Jenny Larsen (KD) som berättar att de har diskuterat barnens lokalbrist under nämndens senaste sammanträde.

– Vi har planer på att utöka i Hok och Svenarum men det är inte klart ännu. Vi får hoppas att alla får plats i förskolan, men vi har inte plats för några ytterligare barn. Räddningen kan blir avflyttningen från Yxenhaga 30 april, avslutar Jenny.

I Skillingaryds tätort är förskoleavdelningarna fullbelagda. I Vaggeryds tätort likaså, därför undersöktes möjligheten att hyra lokalen av Pingstkyrkan i Vaggeryd. Under februari och mars finns det totalt 52 barn som står i kö till förskolan i kommunen. Längst kö återfinns även denna månad i Svenarum där 12 barn väntar på plats. Förskolan totalt går det idag 801 barn, 673 barn i kommunal verksamhet och 128 barn i alternativa verksamheter. Nedan finns en lista på förskola samt antal barn som går i där;

Bondstorp 14 barn, Byarum 46 barn, Fritiden 29 barn, Växthuset 84 barn, Götafors 36 barn, Nyckelpigab 50 barn, Slätten 48 barn, Södra Park 33 barn, Hok 48 barn, Petersborg 24 barn, Svenarum 21 barn, Bullerbyn 77 barn, Fågelfors 48 barn, Gullbäcken 50 barn, Klevshult 20 barn och Åker 16 barn.

Alternativa förskoleenheter; Starkeborg 40 barn, Lyckorna 30 barn, Framtiden 26 barn, Friskus 21 barn och IKE 11 barn.

Taggar

Dela


1 reaktion på Trångt i förskolans lokaler

Kul för kommunen att det finns många barn, men som vanligt ”hinner” inte de som ska fatta besluten med. Inte första gången som förskolorna/skolorna är fulla av barn/elever…..
Hoppas bara personalen orkar med!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *