Nyheter

Travskolan avslutar på topp

Nyheter Travskolan har lockat barn att umgås och lära sig om hästar i Vaggeryd. Sista veckan av fyra bjöd på sol för de fem eleverna och de fyra ponnyerna.

  [1/10]

  [2/10]

  [3/10]

  [4/10]

  [5/10]

Matilda Petersson är en av ledarna på travskolan  [6/10]

  [7/10]

  [8/10]

  [9/10]

  [10/10]

I år har Jönköping-Vaggeryds Travsällskap anordnat fyra travläger under veckorna 26, 27, 29 och 32 där 5-7 barn deltagit per gång. Under vecka 32 var det fem barn som glada borstat, städat, läst om, ridit och kört travhästar. Under onsdagen kördes det följa John i paddocken och under tisdagen var man bland annat och körde på den stora travbanan och testade på omkörning.
– Barnen tyckte att det var häftigt att köra på den stora banan, där de stora hästarna och vuxna tävlar, berättar Matilda Petersson som är ledare tillsammans med Julia Almsgård.

Lägret innehåller i regel två ridpass per dag; ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Det erbjuds körning med sulky i både paddock och på bana, hoppning, ridning barbacka och monté förutom skötsel av hästarna och umgänge.

– Det är oftast barn från kommunen som deltar, men vid andra läger har vi haft de som kommer från Jönköping också, berättar Matilda som själv tävlat i ponnytrav och varit på klubben i tio år.
Det faktum att Vaggeryd är närmsta travskola bidrar till detta tror Matilda. Förutom Vaggeryd är det Göteborg, Halmstad, Skara eller Mantorp som är de närmaste travbanorna.

Nytt för detta lov är att man är med en hel vecka istället för bara en dag, något som Matilda menar delvis beror på coronapandemin.
– Det är smidigt att det är samma barn varje dag, det blir inte lika stor variation av personer på plats.
Det brukar också vara något fler barn per grupp; uppåt 10 barn brukar delta samtidigt.

Travskolan anordnar verksamhet för barn under loven och det brukar vara uppskattat. Barnen som medverkat på lägret denna sommar har varit mellan fem och 13 år och det är både nybörjare och något mer erfarna som deltar. Bland annat har en tjej som går andra kurser på travbanan varit med.
– Det har gått jätte bra, alla barnen är glada och nöjda, berättar Matilda. Det var en tjej som var med på första lägret vecka 26 som är med nu igen, det är det bästa betyget man kan få!

Nu blir det en veckas uppehåll med travskola tills den ordinarie travverksamheten drar igång igen vecka 35.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *