Nyheter

Tre förslag om hundrastgård

Nyheter Att det önskas en hundrastgård i kommunen råder ingen tvekan om. Vid kommunfullmäktiges sammanträde inlämnades tre medborgarförslag med samma önskan

Arkivbild från läsare som inskickad under "Hundens dag"

Alla tre förslagen kommer från Vaggerydsbor där man anser att kommunen ska bygga en hundrastgård med soptunnor, dit man kan ta sin hund för lek och träning. 

Ytan bör gärna vara på några hundra kvadratmeter. Att en hundrastgård skulle göra en stor nytta för kommunens hundar intygar samtliga tre förslagslämnare. 

Förslagen lämnades till kommunstyrelsen för beredning. 

Taggar

6 reaktioner på Tre förslag om hundrastgård

Bra förslag. All mark behövs inte till företagen. Även vi boende i kommunen behöver en liten plätt att vara på. Snart är större delen av Östermoskogen borta för rekreation. Se bilden på kommunens hemsida. Först skrevs det att det skulle byggas en väg för att minska trafiken vid idrottsplatsen. Nu ser man att planerna var större än så. Har lust att flytta härifrån till en annan kommun.

Jag kan hålla med signaturen Oolee till ganska stor del. Den här kommunen vurmar väldigt mycket för företagen. Men människorna? Hundar är väldigt många människors fritidsintresse och detta är en hundtät kommun. Detta med hundrastgård har varit på tapeten flera gånger tidigare, men kommunen har alltid motarbetat den idén. Nog borde det väl finnas plats någonstans i kommunen för en hundrastgård?

Hundrastgård är bra förslag. Då slipper vi som inte tycker om hundar att möta lösspringande när vi är ute och går runt Östermo

Har frågat om hundrast gård i många år, fått till svar att det skulle bli för dyrt och att det gällde om försäkringar. Alla hundar (nästan) är försäkrade så jag förstår inte problemet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *