Nyheter

Tre nya förslag för skolområden

Nyheter Plankommittén ser över möjligheten till fler områden för bostäder och skolor. Tre aktuella områden i norra Vaggeryd nämns

Ett av förslagen som är inlämnade från (S)

Förslag från (S)-gruppen inkom till plankommittén möte där politikerna nu jobbar fram ett gemensamt förslag.

– Vi har ökat ytterligare med 272 personer och den 31 januari var vi 14 252 invånare. Det betyder att vi har ökat med 1 000 personer på fyra år. Vi har en fantastisk tillväxt och det ger oss rejäla utmaningar. Vi tror att det är yngre personer, 25 – 40 år med 1 till 3 barn, som söker sig till vår kommun. Utan att dra någon större uppfattningen, så antingen om man bor i Skillingaryd eller Vaggeryd, så är arbetsmarknaden starkt på pendlingsavstånd. Har med med sig barn också, så blir man säkert kvar på orten. Det betyder en viss hållbarhet och långsiktighet och jag driver på i den här frågan när det gäller arbetet i plankommittén, vi måste hinna med på förskolesidan och plankommittén jobbar för fullt med att hitta platser för nya förskolor. När vi plockar bort Fridhemstomten som skolområde måste vi hitta någon annan plats, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Kenth Williamsson (S) menar att redan för fem år sedan var politikerna överens över blocken att bygga en högstadieskola i Vaggeryd.

– Sedan ändrade sig femklövern då skolan skulle vara till lägre åldrar. Först ville man ha skola i södra Vaggeryd och sedan ändrar man sig igen till Götafors och Fridhem. Nu har man ändrat sig igen och man har fortfarande intre byggt någon skola. Vi socialdemokrater har gjort besök på ett flertal tilltänkta platser och lämnat ideér och uppslag på tre platser där man kan bygga skola i norra delen av Vaggeryd. Vi tycker det är viktigt att man kommer igång och tittar på det här, var man placerar en skola. En skola gör attraktivitet.

– Det finns tre områden i Vaggeryd. Det är segt att komma fram, men vi måste hitta en plats. Nu är vi tvingande och det vi bör tänka på är att starkaste enheten är att man både har förskola och skola i samma område. Det är enorma fördelar med både kök och drift. Vi har nu en stadsarkitekt och vi har lite annan höjd i de frågorna som hjälper oss. Jag hoppas att vi snart kommer fram till det här och det finns några områden i norra Vaggeryd. Västra strand var inte läge, söder om är skjutfältet. Norr och öster är det som gäller. Det är där man måste titta, menar Gert Jonsson (M).

Kenth Williamsson (S) lämnar förslag från partigruppen där områden vid värmeverket, vattenverket samt mot Gärahov beskrivs som lämpliga skolområden.

– Vi tycker det är bra om man utreder de här tre områden. Viktigt att vi beslutar om en ny skola, menar Kenth Williamsson (S).

– Vi planerar för 300 enheter och Byarum växer. Nu ska vi titta på det här och man måste vara prestigelös. Trafik, aktivitet, framtid, hållbarhet. Vi är glada att vi har tillväxt, men när de har gjort den resan så måste vi leverera tillbaka en kvalité i skola och barnomsorg som man kan förvänta sig och vi ska hantera det här på klokt sätt. En rotation sker när Tor och Mejeriet är klar. Vi tror att vi kan ha en stark ytterligare tillväxt. Det är inte helt osannolikt att vi spränger 15 000 vallen när det gäller invånarantalet till nästa mandatperiod. Vi i politiken måste skärpa till oss och ha ett arbetssätt samt vara resultatinriktade, avrundar Gert Jonsson (M).

Taggar

3 reaktioner på Tre nya förslag för skolområden

Bygg en ny f-3-skola norr om Torsbo, lägg ner Byarums skola och bussa eleverna till Torsboskolan istället. Lägg ner tankarna om att bygga skolor i närheten av industriområden!

Du menar väl inte på allvar Åsa att man ska lägga ner en nyrenoverad o jättefin skola i Byarum för att bussa eleverna till Vaggeryd? 🙄🙄🙄

Det är bara förskolan som är ny och fin, skolhuset är ff gammalt och fungerar sämre och sämre med växande barnkullar! Förmodligen fler än du Danne som tror att skolan är jättefin!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *