Nyheter

Tre stora markaffärer på gång

Tre stora markaffärer på gång

Nyheter Vaggeryds kommun har tre stora försäljningar av industrimark på gång. I dag beslöt kommunstyrelsens arbetsutskott nämligen om tre  optionsavtal modell större – på sammanlagt 88 000 kvadratmeter.

Den sammanlagda ytan som det nu finns intresse att förvärva motsvarar tolv fotbollsplaner.

Zenergy AB får en optionsrätt på ett år för 48 000 kvadratmeter stort markområde i anslutning till fabriken på ”långa syna” norr om Skillingaryd, på den långsmala markremsan mellan järnvägen och gamla E4.
Nu tycks det dessutom bli fart på byggandet på norra delen av travbaneområdet. Det är hög tid eftersom det har gått 15 år sedan tanken först väcktes om industriområde alldeles intill trafikplats Vaggeryd norra på E4. Där får nu Aneby Bark AB och SMT Sweden optioner på två år för  vardera 20 000 kvadratmeter industrimark.

– Anledningen till att optionerna för de två företagen  är satt till två år att vi ännu inte är klara med detaljplanearbetet för området, säger kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson.

En option är enligt Wikipedia ”ett avtal mellan en optionsutställare och en optionsinnehavare som ger innehavaren rätten, men inte skyldigheten, att i framtiden köpa eller sälja en underliggande tillgång till ett på förhand bestämt pris”.

Det är ett långsmalt markområde som Zenergy AB fått option på. Södra fastighetsgränsen ligger nere vid återvinningsföretaget.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *