Nyheter

Trio valdes till hedersmedlemmar

Nyheter Efter mångårigt engagemang i Skillingaryds intresseföreningen utsågs tre hedersmedlemmar vid årsmötet under gårdagskvällen

Gedigen och mångårig bakgrund i samhället hos de tre välkända Skillingarydsprofilerna. Kurt Svensson, tidigare ICA-handlare, reflekterar över åren i intresseföreningen: 

– Jag har varit med i Skillingaryds intresseförening sedan 1979. På den tiden hände det inte så mycket. Det var en köpmannaförening som vi sedan ändrade till en intresseförening för att öka intresset i samhället, berättar Kurt Svensson. 

Bo Sandberg, tidigare Beklädnadsaffären, berättar hur ”träffarna var förr”. 

– Varje fredag samlades vi på Jonsson för att fika där vi ventilerade saker och ting. Köpenskaper hade vi som intresse. I dag pratar man inte så mycket köpenskaper, säger Bo och ler och vänder sig till årsmötesdeltagarna ”den här föreningen är väldigt viktig”. 

Tredje hedersmedlemmen, och avgående föreningssekreterare Per Bunnstad, berättar om den anrika föreningen.

– Den här föreningen bildades långt innan vi var födda. Föreningen såg dagens ljus redan år 1909. När jag gick med i föreningen var jag ingen köpman men hade många idéer om hur vi kunde utvecklas. Herbert Storck var ordförande på den tiden och det han sade var vår lag. Vi hade träffar på Jonssons Konditori och det blev en stor förändring när vi ändrade från köpmannaförening till intresseförening. Vi ville ha en förening för hela samhället. Nu har jag gjort mina 40 år i föreningen och det är väldigt hedervärt att bli utsedd till hedersmedlem, avrundar Per Bunnstad.

Jörgen Johansson, ordförande i Skillingaryds Intresseförening delar ut utmärkelsen till Per Bunnstad, Bo Sandberg och Kurt Svensson

Taggar

Dela


3 reaktioner på Trio valdes till hedersmedlemmar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *