Nyheter

Trolltyg flyttar och får ny utformning

Nyheter På bara några år har Trolltyg på Sjöbo blivit det mest välbesökta nationaldagsfirandet i Vaggeryds kommun. Men i år får Trolltyg en annan utformning.

Hela arrangemanget flyttas till Skillingaryds läger. Onekligen en djärv tanke, med tanke på att Trolltyg på Sjöbo har utklassat de mer traditionella nationaldagsfirandena i fråga om besökstalen.
– Vår tanke är alltså att anordna ”Trolltyg på 1500-talet” den 6 juni 2017 och tillfälligt flytta allt till lägerområdet i Skillingaryd, där det finns gott om plats för både aktiviteter och parkering som gör att vi kan ta emot ännu fler besökare, berättar projektledaren Elin Ljungqvist.
I projektansökan för ungdomsprojektet ”Tidsbron” har man tidigt klargjort att man vill arrangera någon form av ”renässansdag” inför filmpremiären av filmen om slaget vid Getaryggen.
– Denna dag ska handla om 1500-talet och vår tanke med dagen har hela tiden varit ”lära genom lek”, alltså prova-på-aktiviteter och dramatiseringar för i första hand barn och unga.
– Vi kommer att behålla Trolltygs koncept men med 1500-tals-tema istället. Vårt fokus kommer liksom tidigare att vara prova-på-aktiviteter och dramatiseringar av olika slag. Tanken är att besökarna själva ska vara aktivt deltagande under hela dagen.

”Trolltyg” anordnas gemensamt av Tidsbrons tre största samarbetsparter, YingYang, Trollstigar & Häxvrål och Studieförbundet Vuxenskolan. Enligt Elin Ljungqvist har man bland annat varit i kontakt med föreningen Junecopia i Jönköping och Nässjö som är ett riddarsällskap som i huvudsak består av tjejer som gärna kommer och är med.  Tofterydsrevyn kommer att framföra någon form av föreställning och Bratteborgs Ryttarsällskap arrangerar ponnyridning även i år. På programmet står också en  hantverksmarknad med både försäljning och uppvisande/prova-på olika typer av hantverk. Fler programpunkter än så utlovas.

Action på hästryggen vid Trolltyg på Sjöbo 2015.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *