Nyheter

Trycket ökar hos EVI

Nyheter På Vaggerydsföretaget EVI industri är det minst sagt medvind vilket betyder nya maskiner, nya medarbetare och en glad VD.

Johanna är samordnare på monteringen. I bakgrunden ser vi VD:n Benny instruera arbetskamrat  [1/8]

Benny Ericsson vid den nya maskinen  [2/8]

Gångjärn till hissdörrar görs i Vaggeryd  [3/8]

Anderson Lopez vid den andra nya maskinen  [4/8]

En trappa upp finns EVI:s kontor i Balderhuset  [5/8]

Mattias Lundin ställer om i maskinen  [6/8]

Mats Dohner, teknisk säljare och Benny Ericsson, VD, är utanför kontoret och kikar ner i den ljusa och fräscha lokalen  [7/8]

Mattias Lundin gör iordning verktyg till maskinen  [8/8]

På EVI Industri träffar vi Benny Ericsson. Han kommer uppspringandes till kontoret med andan i halsen. Idag har en ny maskin installerats och trycket är högt. EVI är underleverantörer inom tunnplåtsbearbetning och företagets största kunder finns inom fordons-, handikapp-, hiss- och avfuktningsindustrin. Över 10 000 artiklar finns i produktion idag och räknar man med kundernas reservdelar hamnar summan i 16 000 artiklar. Här görs allt från enstycksproduktion till miljontal artiklar per år som bockas, stansas, laserskärs, pressas och monteras. 

EVI i Vaggeryds ägs av EVI holding. Huvudkontoret finns i Vaggeryd. Två systerbolag, ett i Vaggeryd och ett i Stockholm vid Kungsängen. Finns även ett utvecklingsbolag som jobbar med bergvärme och solcellsartiklar. Det som skiljer Stockholm mot Vaggeryd är att i Stockholm har man en lackanläggning. I Vaggeryd låg företaget tidigare på Munksjöområdet men där det var svårt att få till flöden och lokalerna var inte ändamålsenliga för produktion. För några år sedan flyttades verksamheten till Balderhuset och här har företaget fått det ljust, fint och kan jobba i produktionsflöden. Här jobbar 30 personer.

– 99 procent av våra produkter går utomlands. Fast det är svenska kunder som säljer det vidare och alla våra kunder är internationella. Rullstolsdelarna går nästan oavkortat till export. Vi har en artikel i huset som görs här, skickas till Turkiet där man ansluter en gummibit, sedan går färden till Norge där den slutmonteras och slutprodukten finns att köpa i Sverige och går efter det vidare ut till världen, säger Benny med ett leende.

I år har vi märkt av en rejäl ökning som ligger mellan 15 – 20% så nu har företaget invensterat i en ny stanslina, helautomatisk svetsrobot, punktsvets, ny borrgrupp och dagen till ära installeras en ny kantpress.

– Nya kunder kommer in och även en del projekt som börjat ta fart som vi har jobbat med i många år, så vi räknar med att behöva anställa mer personer till laget här framöver, säger Benny Ericsson, VD och delägare i EVI industri.

– Det är inte lätt att hitta rätt personal, men vi har varit lyckligt lottade. Det var tungt i höstas men under vintern anställde vi fem personer och det roliga är att det fungerar fantastiskt bra och fyra av dessa är redan erbjudna fast anställning här hos oss, menar Benny.

Benny Ericsson delar ägarskapet med brodern Ronny, arbetar i Stockholm, och systern Sandra som jobbar som ekonomichef i Vaggeryd. Själv flyttade han till Vaggeryd första gången 1977 och andra gången för några år sedan.

– Det bästa med mitt jobb är att jag får jobba så mycket jag vill. Jag trivs att leda mina medarbetare. Vi jobbar väldigt tajta både i fabriken och på kontoret. Vi har nu besök av en servicetekniker från England och de upplever skillnad från deras arbetsklimat och vårt. De är inte vana med öppen dialog och sedan har vi otroligt genuint intresse för nyinvesteringar och ny teknik. Man får inte tappa farten när det gäller investeringar. Hänger man inte med det tekniska är det svårt att ta ikapp det, avslutar Benny som blickar ut över sin fina och ljusa industri och den nya kantpressen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *