Nyheter

Turism och upplevelser diskuterades i Hok

Nyheter I samband med träffen i lyftes besöksnäringen som en möjlig framgångsfaktor för Hok med omnejd

  [1/6]

  [2/6]

  [3/6]

  [4/6]

  [5/6]

  [6/6]

Det var flera olika frågor som diskuterades när kommunen bjöd in till medborgardialog. Ett område som belystes särskilt var alla de möjligheter som finns i bygden för turism och upplevelser. Det är många sysselsatta i trakten som ägnar sig åt turism och handel med potential att växa. Hooks Herrgård har anor och är känt bland annat för möjligheten att spela golf på två olika 18-hålsbanor, på senare tid har det tillkommit en spaanläggning som inneburit kraftigt ökat antal besökande. För gäster, men även för boende i närheten finns en padelbana där intresserade kan testa denna relativt nya sport. Jul-ljus i Hok är också en verksamhet som lockar väldigt många besökare som vill shoppa och fika. De har omkring 30 000 besök/år och även här finns utvecklingsmöjligheter och samverkan med andra. Ett exempel på det var den tillfälliga butiken i Vaggeryd i december månad när Jul-ljus och Syrummet i Sonarp gjorde gemensam sak.

Utöver detta finns ett flertal verksamheter inriktade på turism och upplevelser som bland annat Hoks naturcamping och Leva Café Hemma. Inte så långt från Hok finns dessutom Yxenhaga, en stugby med nyrenoverade stugor och tillfälle till olika aktiviteter, framförallt naturupplevelser. I trakterna finns också naturreservat och myr- och mossmark som lockar många fåglar att mellanlanda på sin färd norrut i landet. Att skåda fåglar är ett trevligt sätt att njuta naturen.

Så förutom traditionell industriverksamhet och skogs- och lantbruksföretag finns en stor möjlighet till att utveckla Hok med omnejd till en oas för människor med önskan om rekreation och upplevelser.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *