Nyheter

Turistbyråns framtid ska utvärderas

Nyheter Till kommande kommunstyrelsen ska fler och bättre uppgifter intas innan beslut görs om det blir en nedläggning av turistbyrån.

– Det finns tre förslag till beslut. Var får vi mest för pengarna och det handlar om att stärka vår roll. Innan vårt beslut tas ska vi lyssna av synpunkter från näringslivsrådet. Vi måste bestämma oss om vi ska ha en fysisk turistbyrå eller följa med i den digitala utvecklingen. Inom mycket snar framtid måste vi bestämma vilken inriktning vi tar, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Utvärderingen vi fått är väldigt begränsad och strax innan vårt möte kom lite mer kompletterande uppgifter om bland annat besöksantalet och vi känner att underlaget är för lite för att ta ställning i frågan. Turistbyrån drar folk till centrum och det är svårt att se i förslaget vilka effekter det har. Vi kommer att ta fram detta till kommunstyrelsens sammanträde. Vi vill gärna höra handels synpunkter också. Vi tycker det är viktigt att se underlaget innan vi gör stora neddragningar, säger Kenth Williamsson (S) oppositionsråd.

I tjänsteskrivelsen finns att läsa att det finns tre förslag till beslut; 1 – Turistbyrån och kommunala turistvärdar avvecklas och ersätts med infopoints genom att lokala aktörer tillfrågas om intresse. 2 – En del av de befintliga medel för turismarbetet används för att tillskapa en resurs för att i linje med marknadsplanen stärka och utveckla kommunen som plats med särskilt fokus på centrumutveckling, handel, service, besöksnäringen och landsbygdsutvecklingen. 3 – Den digitala utvecklingen i syfte att utveckla och stärka den lokala besöksnäringen prioriteras även fortsättningsvis.

Förslag på lokala aktörer som kommer att tillfrågas om intresse finns att vara infopoint kan vara Hooks Herrgård, Byarums Hembygdsgård, Stiftsgården Tallnäs, Götaströms golfklubb, Hjortsjöns camping, Magnisa stuga, Miliseum, Hotell Småland, Leva Café, Julljus och Villa Vilan.

Enligt statistiken besökte 1 494 besökare turistbyrån från vecka 23 till vecka 35 under förra året och totalt 138 fiskekort har sålts från januari till augusti.

Taggar

Dela


1 reaktion på Turistbyråns framtid ska utvärderas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *