Nyheter

Turistverksamhet i ny kostym

Nyheter I några år har ledande kommunpolitiker diskuterat turistverksamhetens vara eller icke vara. Nu har det tagits ett inriktningsbeslut.

Arkivfoto

– Vi måste ha någon form av målsättning och vad är det vi vill uppnå när vi gör en förändring? Vi går nu från ett inriktningsbeslut till verkställighetsbeslut. Alla var inte överens i kommunstyrelsens men mitt förslag vann med 9 röster mot 3 och  (SD) avstod att rösta. Vi kommer från och med nu använda oss utav de så kallade ”Infopoints”, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

– Givetvis röstade vi i (S) på vårt förslag vi lämnade. Vi hade ett yrkande om att ha kvar bemannad turistbyrån i Skillingaryd fram tills dess att vi vet att infopoints är på plats och fungerar. Vi kanske inte hade behövt att bemanna turistbyrån så mycket, men att den ska finnas kvar tills vi vet att alternativet fungerar. Hur många kommer att få reda på vad som finns i vår handel via infopointsen? menar Kenth Williamsson (S).

– Nu gör vi så här att vi förlänger inte avtalet med ”Visit” utan skriver avtal med Infopoints. Turistbyrån har spelat ut sin roll, då besöksantalet har minskat drastiskt genom åren. Viktigt att vi nu knyter ihop dessa tio infopoints som kommer att sättas upp inom kommunen. Turismfrågorna är givetvis också starkt kopplade till näringslivet såklart och nu kommer man som besökare att få hjälp på distans, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

En planering finns att tio infopoints ska sättas upp runt om i kommunen, med fördel då även i tidigare turistbyrå, 15 000 kronor per station kostar uppsättningen och det har ungefär varit lika stor peng som vad Turistbyrån har kostat per år. I Värnamo kommun, där man använt infopints i något år finns åtta platser runtom i kommunen som är tillgängliga året om och två som enbart är tillgänglig när det är säsong. Vid varje infopoints utlovas personlig service.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *