Nyheter

Turkosa faran var Jeanettes första bil

Nyheter Jeanette Aronsson, Skillingaryd, berättar om hennes första bil - den turkosa faran. Följ med i vår serie om "Min första bil".

Simcan var Jeanettes första bil

– Min första egna bil, en Simca 1100 som pappa Lasse fixade med Thitussons i Värnamo, som han kände väl. De såg till att den var i dugligt skick och jag betalade 3 000 kronor för pärlan, året var då 1980, berättar Jeanette Aronsson från Skillingaryd.

Under två och ett halvt år lyckades Jeanette och hennes väninnor åka 6 000 mil, kors och tvärs i kommunen och även lite utanför.

– Vi turade mellan Smålandsrasta, Skillingaryd, Korvmojen i Vaggeryd fram och tillbaka några gånger varje helg. Ibland nattliga turer till Vida Vättern för nattamat. Dans på Gubbakulan, Björnholmen, Bokskogen i Burseryd, Dansstället i Nittorp, Sigges Loge och Gisleparken. Camping i Falkenberg och turer till Göteborg, säger Jeanette.

Som mest var deen gång 11 personer i bilen men det var bara under en kort sträcka på Bondstorpsvägen i Vaggeryd.

– En gång flög ett bakfönster ut nånstans vid ”Långa Synen”, när ett bloss skulle tas i baksätet och nån öppnade sidofönstret. Attans kallt blev det resten av vägen hem till Klevshult, menar Jeanette.

Generator fick pappa Lasse byta ett par, tre gånger. Hurra för skroten i Kärda som hade det mesta till en billig peng.

– Jag blev bogserad igång av polisen en gång när bilen inte startade vid O’Briens i Jönköping efter jobbet på Nyman & Schultz. Jag blev också påkörd av polisen en gång vid järnvägsövergången i Byarum. De jagade en svart BMV som körde om i rasande fart och hann innan tåget. Men polisen hann inte stanna helt och dunsade in i baken på mig, men på pärlan syntes nästan ingenting, menar Jeanette.

När Jeanette flyttade till Jönköping 1982-1983 och bilen började krångla allt för mycket, gav hon bort den till sin kusin Thomas Aronsson i Starkeryd. Den kördes nog lite olovligt i skogarna där och flera år senare såg hon den faktisk stå där i skogen vid en lada. Men nu är den sen länge bortforslad och har skrotats på riktigt.

Fotnot; Flera läsare välkomnas att berätta eller bli intervjuade om sin första bil. Välkommen att kontakta oss på redaktionen@skillingaryd.nu eller redaktionen@vmo.nu

Tvätt av den första bilen

Taggar

Dela


3 reaktioner på Turkosa faran var Jeanettes första bil

Underbart! Detta var även min första bil som jag köpte för egna pengar direkt när jag fått körkortet 1982, den kostade 900 kronor. Sålde den något år senare för 1400 kronor :). Första bilen ligger mig varmt om hjärtat ❤️. Den gjorde livet så mycket enklare, till och från skola och extrajobb på kvällar och nätter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *