Nyheter

TV: 118 hus på 1100 ideella timmar

Nyheter Det har tagit många år att bygga upp men nu finns det på plats på Miliseum.

Bo-Conny Blomqvist har lagt ner många timmar på modellen  [1/14]

Brooklyn fanns även i Skillingaryd för 100 år sedan  [2/14]

Huset limmas fast  [3/14]

Västra Lägret  [4/14]

Kaffegatan 1914  [5/14]

Baracker på Slätten  [6/14]

Bo-Conny och Per diskuterar byggnader  [7/14]

Så såg det ut  [8/14]

Stallarna närmast  [9/14]

Bo-Conny vid sitt mästerverk som finns på Miliseum  [10/14]

Barack på barack  [11/14]

Lagan till höger – öster. Här intill går i dag E4:an  [12/14]

Skalenligt ritade hus  [13/14]

118 hus har tagit lång tid att återskapa modell på  [14/14]

Bo-Conny Blomqvist har tidigare jobbat med media- och reklamproduktion samt varit lärare på det grafiska programmet i Nässjö. Då han har god kontakt med Sven Engkvist, på Miliseum i Skillingaryd, sedan tidigare och har ett allmänt militärhistoriskt intresse och vad som skett med utvecklingen på Lägret i Skillingaryd var inte valet så svårt när han fick frågan om att göra en modell.

Arbetet med den skalenliga modellen över Östra och Västra lägret började hösten 2013. Nu tre och ett halvt år senare kan man beskåda den otroligt vackra och välgjorda modellen på Miliseum i Skillingaryd. Totalt har det tagit 1100 ideella timmar för modellbyggaren Bo-Conny som numera bor vid norra delen av Fängen utanför Vaggeryd.

– Jag har fått bra information och material om var och hur husen här har använts till, men det har inte varit helt enkelt, säger Bo-Conny med ett leende när Skillingaryd.nu träffar honom på Miliseum.

Otroligt arbete ligger bakom modellen som snart ska få tak över huvudet så byggnader och landskap skyddas från nyfikna fingrar och nysande näsor.

– Fantastiskt roligt arbete och alla hus har gjorts efter perspektiv foto. Nästan 900 timmar av totala byggtiden har gått åt till att fota och återskapa husmodellerna. Totalt är det 118 hus jag har gjort och satt på rätt plats, säger Bo-Conny.

Rätt plats betyder i det här sammanhanget år 1914. Som många av besökarna kommer att märka har det hänt otroligt mycket på 113 år.

Sara Mejving

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *