Nyheter

TV: Ankaret nådde 44 000

TV: Ankaret nådde 44 000

Nyheter Syföreningen Ankaret i Skillingaryd bildades den 3 november 1938 och 77 år och elva dagar senare var det dags för en av de många auktionerna i dess historia.

Den här gången var det som så ofta samling i Skillingaryds Församlingshem dit många damer och en och annan herre hade letat sig för ett par timmars gemenskap.

Auktionen leddes som vanligt av Per Ryberg och Gunnel Ryberg. De bor numera i Jönköping men kommer ned till Skillingaryd för varje auktion:
– Vi håller gärna kontakten med Skillingaryd och inte bara genom Skillingaryd Nu som vi läser varje dag, säger Gunnel som i många år var ordförande i Ankaret.

Den här gången blev behållningen av auktion tillsammans med lotteriförsäljning med mera totalt 43 950 kronor. Det är 1 000 kronor mer än föregående år. pengarna går till olika organisationer.

Det dyraste alstret som Per Ryberg klubbade bort var en matta för 500 kronor.

Auktionen är över för den här gången men de 16 damerna fortsätter med sina träffar.

– Vi samlas annars varannan torsdag för att virka lite och prata. Mest är det social och vi är i åldern 65–95 med Marianne Andersson som den äldsta, berättar ordförande Britt Johansson
I dag består syföreningen av 16 damer men man behöver nödvändigtvis inte virka utan kan vara med ändå.

Till den årliga auktionen bidrar medlemmarna med sådant man åstadkommit under året men det skänks också mycket av privatpersoner och olika företag. Sedan bakas det och mycket mer.

Läs lite om bildandet av Ankaret och dess 70-årsjubileum här.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *