Nyheter

TV: Bittert om nedläggning av Coop

Nyheter I kväll var det många bittra kommentarer om det i fredags oväntade beskedet att Coop i Vaggeryd kommer att läggas ned.

Jerry Svennerlind välkomnade  [1/11]

Jerry Svennerlind är vd för KF Göta  [2/11]

Medlemsmöte  [3/11]

Reine Frisk i mitten valdes till mötesordförande  [4/11]

Samlingi Mikaelisalen  [5/11]

Per-Gunnar Johanson informerade  [6/11]

Jerry Svennerlind berättade om problemen med ekonomi  [7/11]

Kenneth Åberg talade  [8/11]

Ronnie karlsosn – i vit skjorta – var en av dem som yttrade sig mes  [9/11]

Dags för medlemsmöte  [10/11]

Ronnie Karlsson  [11/11]

Copp hade kallat till medlemsmöte och ett 70-tal kom till en Mikaelisalen i Vaggeryds kyrka för att lyssna till ordförande och vice ordförande från KF Göta om inriktningsbeslutet att inleda MBL-förhandlingar om en nedläggning i Vaggeryd.

Det framkom under kvällen att förlusten i Vaggeryd är 300 000–500 000 kronor i månaden och det är alldeles för mycket för KF Göta att klara på lång sikt. Även när man lägger ned kommer det att bli minus i flera år framöver då man riskerar att få betala uppskattningsvis 100 000 kronor i månadshyra i sju år.

– Det kan ju dyka upp saker, men inriktningen är nedläggning, sa Per-Gunnar Johansson, vice ordförande i KF Göta. Han och ordförande Jerry Svennerlind kunde inte lova någon förändring. Förlusterna är stora, för stora och Vaggerydsbutiken är den som går sämst av KF Götas 50-talet butiker.

Det framkom många synpunkter från en rad av de 50-talet mötesdeltagarna, bland andra Kenneth Åberg och Ronnie Karlsson. Kenneth pekade bland annat på att att det är stor befolkningsökning och det är något som talar för att det behövs bra service. Han var för övrigt kritisk till att kommunledningen inte fått någon information om nedläggningen.

Ronnie var den som kritiserade KF Götas ledning allra mest. Han berättar i tv-inslaget som sin syn på agerandet.

Styrelsen träffas på fredag men då lär det inte bli något beslut. Ett formellt beslut om att lägga ned butiken fattas inte förrän efter att MBL-förhandlingarna är klara.

1931 startade Konsum i Vaggeryd och troligen i november eller början av december 2017 läggs Coop Konsum ned.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *