Nyheter

TV: En riktigt rik konstkommun

TV: En riktigt rik konstkommun

Nyheter Vi presenterar 30 bilder och ett tv-inslag från lördagens konstrunda i Skillingaryd.

Det var Vaggeryds Konstförening som arrangerade en visning av konst i Skillingehus, Sörgårdsskolan, Sörgården, Gullbäckens förskola, stationsområdet och Skillingaryds Arena. Guide var Lars Ljungqvist från kommunen konstutskott.

Är det något Vaggeryds kommun kan stoltsera med så är det att man vid nybyggnation och ombyggnation satsar pengar på utsmyckning. Det kan handla om skulpturer, akvareller, batik, träsnideri och mycket mer.

I kommunala inrättningar som de nämnda plus många fler i Skillingaryd och på övriga orter i kommunen finns det konst av de mest skiftande slag. Varje dag är det säkert många som gläds över konsten, stannar kanske till för att ta del av vad andra skapat genom sina känslor och som så många får ta del av.

Bland många konstnärer som man under den guidade turen fick ta del av märks lokala som Gunnar Svensson, Lars Olsson, Rene Göth, Anders Stark, Mattias Bokinge och Bertil Ågren men också andra som Sam Westerholm, Stig Jonsson, Jussi Tailpaleenmäki och Sven Ljungberg. För att ta några exempel.

Ett 25-tal kom till den guidade visningen och vi visar ett urval här som kan beskådas av många fler.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *