Nyheter

TV: Fyra ess i leken

Nyheter Sund, Smart, Stark, Senior! Det satsar man nu på i Vaggeryds kommun.

Välkomna!  [1/4]

Beata Vilkhed, Malin Holter och Lena Hedin höll i träffen.  [2/4]

Föreningsrepresentanter på plats, även en del seniorer.  [3/4]

Information  [4/4]

Smålandsidrotten, Region Jönköpings län i samverkan med kommun och föreningslivet ska gemensamt genomföra aktiviteter för seniorer 65+.

Målet är att inspirera till att seniorerna ska hålla sig friska och ha god hälsa. Fokus är att uppmärksamma goda levnadsvanor och social gemenskap. Under en tolvveckorsperiod kommer deltagare att både få prova på motionsformer i olika idrottsföreningar och ta del av lärorika föreläsningar. Aktiviteterna startar i början av mars 2017. – Vi vill nu rekrytera idrottsföreningar och andra aktörer som kan medverka i satsningen och arrangera två prova-på-tillfällen vardera, säger arrangörerna.
Några föreningar hade redan inför kvällens föreningsträff visat intresse: Skillingaryds Gymnastikförening, Vaggeryds SOK, Hooks Golfklubb, VaggerydsThai- och Kickboxningsklubb och Götaströms Bouleklubb. Ytterligare föreningsrepresentanter fanns på plats för att få information.

– Vi lever längre, är friskare och det gäller att ordna aktiviteter, säger Malin Holter och Lena Hedin som välkomnade föreningarna.

Regionen och Smålandsidrotten har redan kommit igång med den här formen av aktiviteter i Eksjö, Vetlanda, Gnosjö och Aneby. Nu blir det liknande träffar i Skillingaryd och Vaggeryd. Längre fram ska man nå ut ill övriga åtta kommuner i länet.

Målet är att starta vecka 10 och fortsätta till och med vecka 21.

Efter träffarna blir det uppföljning med dels de medverkande föreningarna, dels de aktiva. Målet är att seniorerna ska fortsätta i föreningsaktiviteter där social gemenskap är en viktig del.

Sund, Smart, Stark, Senior! Fyra ess i leken och det utlovas mycket lek. För roligt ska man ha.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *