Nyheter

TV: Kerstin – ny präst på Tallnäs

Nyheter Tallnäs har varit utan präst i tio år men i morgon lördag invigs Kerstin

Kerstin Wredén tar emot Skillingaryd.nu i Tallnäs matsal. Hon bor mellan Nässjö och Vetlanda och har de senaste 15 åren jobbat som kyrkoherde i Nässjö. Men nu, vid egentliga pensionsåldern, har hon fått nytt jobb. Kerstin började jobba 17 januari och kommer att invigas i morgon lördag.

– Jag har inga problem att köra bil och tycker det kan vara rätt skönt ibland, säger Kerstin om de cirka 13 milen hon får pendla när hon ska till och från jobbet.

– Här har jag en fri arbetstid. Nu är det lite lugnare här ute i Tallnäs och framåt vår och sommar är det mer, säger Kerstin.

– Att jobba som präst här på Stiftsgården är stor skillnad jämfört med vad jag är van vid. Jag har inget personalansvar och inga fasta dop och begravningstider. Jag har varit präst sedan 1978, så jag kommer att ha mitt 40:e arbetsår här ute på Tallnäs, säger Kerstin.

– Jag känner att jag inte vill gå i pension. Jag har mycket kraft kvar och är frisk, så varför inte jobba! Till helgen har stiftgårdens styrelse möte och sedan får vi se vad jag ska prioritera. Men jag ska få liv i Tallnäs andaktsliv säger Kerstin med glimten i ögat och ser en spännande framtid på Tallnäs.

Sara Mejving

Kerstin Wredén är ny präst i Tallnäs

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *