Nyheter

TV: Monica ger barnen en framtid

Nyheter Skillingaryd och Vaggeryd är än i dag kära bygder för Monica Woodhouse och inte minst Betelkyrkan där man i eftermiddag har ett cafémöte med Monica i centrum.

Mötesdags i Betelkyrkan  [1/3]

Monica Woodhouse gästar Betel  [2/3]

Give a child a familys hemsida  [3/3]

För exakt 70 år sedan lämnade ”Alice på mejeriet” och Dag Palm Sverige för att bli missionärer i Sydafrika och deras verksamhet där har följts upp av dottern Monica Woodhouse och hennes man Basil, vilka ansvarar för ett hem för föräldralösa barn. Varje höst anordnar Betelförsamlingen en insamling för deras arbete. I dag lördag är Monica och Basil på besök vid ett cafémöte i Betel.

Alice var uppvuxen i Vaggerydsbygden och Monica har många släktingar här som får besök de här dagarna. Även om Monica aldrig bott i Sverige har hon starka band och talar fortfarande svenska utan någon brytning. Ett par av hennes barn bor och verkar för övrigt i Sverige.

Give a child a family
Monica leder organisationen Give a child a family som har ett 80-tal anställda och där man arbetar för att rädda barn ur misär och hjälpa föräldrar att kunna ta hand om sina barn. Många barn slussas vidare till nya hem.

Stödet från Sverige är stort och man kan bidra genom lakarmissionen.se och plusgirokontot 900021-7 där man ska ange Sydafrika.

Mer om Give a child a family” finns på dess hemsida: www.gcf.org.za.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *